Мазур, Мосейчук, Таран та Осадча потрапили до рейтингу найвпливовіших жінок України

Мазур, Мосейчук, Таран та Осадча потрапили до рейтингу найвпливовіших жінок України

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Редакція журналу "Фокус" сформувала список жінок, які мають найбільший вплив на політичні, економічні, суспільні та культурні процеси в країні.

У жовтні журнал "Фокус" традиційно представляє рейтинг "100 найвпливовіших жінок України".

2020 року до топу потрапили одразу чотири популярні телеведучі каналу "1+1" — Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Лідія Таран і Катерина Осадча. Редакційна колегія журналу сформували список жінок, які мають найбільший вплив на політичні, економічні, суспільні та культурні процеси в країні. В обговоренні брали участь експерти.

Лідеркою в рейтингу серед всіх телеведучих цього року стала Алла Мазур — незмінна ведуча програми "ТСН.Тиждень" на каналі "1+1". Алла посіла 36 місце. 2018-го вона також була першою серед всіх телеведучих і посіла тоді 60 рядок у списку.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Рік тому Аллі Мазур діагностували онко. Телеведуча повідомила про це в своїх соціальних мережах і закликала всіх регулярно перевіряти стан здоров'я. Телеглядачі всі ці дні підтримували улюблену ведучу і передавали їй обереги, ікони, писали вірші. Ведуча продовжила вести прямі ефіри "ТСН.Тиждень" і паралельно лікувалася.

Після кількох курсів хіміотерапії, операції, Алла заявила в свій день народження, що перемогла хворобу та вийшла в новому образі в ефір — з натуральним сивим кольором волосся і з короткою зачіскою.  Своєю відвертістю, вона вплинула на ставлення до онкохворих в суспільстві, надихнула тисячі жінок вчасно піти на обстеження, щоб зберегти життя, не боятися говорити про проблеми близьким і всьому оточенню. Французький модний журнал в Україні Marie Claire присвятив Аллі п'ять обкладинок.

Цього року до числа впливових жінок України за версією журналу приєдналися Наталія Мосейчук (71 місце) і Лідія Таран (78 місце).

Народна телеведуча, як називають Наталю Мосейчук, вільно говорить на суспільно-політичні теми, не соромиться у висловлюваннях в програмі "Право на владу".

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Наталія заснувала соціальний проєкт "Право на освіту", де ініціює відкриття шкіл при лікарнях для дітей, які перебувають на тривалому лікуванні. Школи супергероїв працюють в "Охматдиті" в Києві, Херсоні та Житомирі. Телезірка, педагог за освітою, четвертий рік поспіль курує премію Global Teacher Prize Ukraine та нагороджує вчителів, які навчають маленьких пацієнтів в медичних установах, інтернатах, дитячих будинках, інклюзивних центрах в спеціальній номінації "Вибір серцем".

Ведуча новин Лідія Таран активно займається благодійною діяльністю. 2016 року створила медіапроєкт "Здійсни мрію", який втілює в життя мрії маленьких пацієнтів українських лікарень.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Цього літа Таран долучилася до акції на підтримку людей з важкими діагнозами та їхніх сімей і розповіла, як пройшла через таке випробування, коли у її батька виявили рак. Попри тотальну зайнятість на роботі, вона намагається вести активний спосіб життя — займається плаванням, йогою, катається на лижах, на SUP-борді.

Також в рейтингу на 93 місці Катерина Осадча, майстриня коротких інтерв'ю з політиками і зірками, яка утримує провідні позиції у програмі "Світське життя".

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Серед впливових називають акторку Студії "Квартал 95" Олену Кравець. Вона посіла 95 сходинку рейтингу.

Вперше на сайті журналу Фокус редакція запустила онлайн-голосування для інтернет рейтингу "100 найвпливовіших жінок України", де користувачі могли підтримати обраних редакцією багаторічних учасниць рейтингів журналу або запропонувати своїх кандидаток. Голосування тривало від 7 до 19 жовтня, а до списку увійшли 143 учасниці.

В онлайн-версії до Мазур, Мосейчук, Таран і Осадчої долучилася ведуча програми "Сніданок з 1+1", улюблениця авдиторії Людмила Барбір, яка посіла 53 позицію в категорії "Кумири і майстри".

Повʼязані теми:

Наступна публікація