"Мегзит": відомо, коли принц Гаррі та Меган Маркл офіційно вийдуть з королівської родини

"Мегзит": відомо, коли принц Гаррі та Меган Маркл офіційно вийдуть з королівської родини

Фото: Associated Press

Свої останні обов'язки членів королівської родини подружжя виконає 9 березня.

Офіс принца Гаррі та Меган Маркл у Букінгемському палаці закриється на початку квітня. "Мегзит" відбудеться 31 березня. 

Перед цим герцог та герцогиня Сассекські повернуться з Канади до Великої Британії та відвідають низку заходів у статусі членів монаршої родини, повідомляє Daily Mail.

Свої останні обов'язки вони виконають 9 березня у Вестмінстерському абатстві, де відбудеться служба, приурочена до Дня Співдружності.

Нагадаємо, королівська родина заявила про бажання жити на дві країни - Британію і  Канаду у заяві про вихід їх із королівської родини. Таке рішення пари шокувало не тільки шанувальників пари, але і рідних принца. Але згодом королева Єлизавета ІІ все ж таки підтримала рішення подружжя відмовитися від королівських привілеїв і повідомила про "перехідний період" у цьому процесі. 

Своє рішення про Гаррі пояснив тим, що після одруження з американською акторкою Меган Маркл вони сподівалися, що продовжать служити королеві, але без державного фінансування, але це було неможливим. 

Також відомо, що принц Гаррі і Меган Маркл все таки не зможуть використовувати титули Його і Її Королівська високість. Також вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків. Разом з цим пара зголосилася відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії. Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів. Окрім того, якщо принц Гаррі та Меган Маркл ухвалили рішення вийти з королівської, то повинні повернути британським платникам податків гроші, які були витрачені нв весілля. Загалом борг пари на сьогодні становить 5 млн фунтів стерлінгів.

Також королева Єлизавета ІІ позбавила онука та його дружину ролі послів молоді країн Співдружності. Подейкують, що це була одна з найулюбленіших місій подружжя. 

Наразі подружжя проживає у Канаді, де вже встигли викликати незадоволення місцевих жителів. Канадці були вимушені скласти петицію з проханням не покривати рахунки королівському подружжю за допомогою платників податків. 

Нещодавно стало відомо, що подружжя зароблятиме собі на життя, знімаючи документальні стрічки. Пара займатиметься виробництвом і озвученням документальних фільмів на соціальні теми, зокрема, психічне здоров'я та зміна клімату. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Герцогиня Сассекська Меган
Наступна публікація