Незліченні музи і роман з 19-річною падчеркою: скандальне особисте життя Вуді Аллена

Незліченні музи і роман з 19-річною падчеркою: скандальне особисте життя Вуді Аллена

Фото: Getty Images

Скандальні захоплення талановитого митця часто викликали запитання. І не лише у моралістів, але й у поліції.

Індійська акторка Фріда Пінто, одна з муз режисера Вуді Аллена, доєдналася до акторів, які пообіцяли не співпрацювати з режисером через обвинувачення його у педофілії.

"Я б не працювала з ним, тому що я солідарна з жінками, які поділилися своїми історіями, неважливо - чи доведені вони, чи ні. Я просто збираюся дотримуватися того, що каже мій інстинкт", - зауважила в інтерв'ю виданню The Guardian акторка Фріда Пінто, яка знялася у фільмі Аллена "Ти зустрінеш таємничого незнайомця".

Вуді Аллен належить до того типу режисерів, котрим невідмінно потрібна муза. Їх у житті 83-річного режисера було чимало. Поки він знімав кожен зі своїх півсотні фільмів і отримував чотири "Оскари" десь поруч була жінка, що його надихала, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Однак скандальні захоплення талановитого митця часто викликали запитання. І не лише у моралістів, але й у поліції.

Мама Вуді була на сьомому небі, коли виявила, що його майбутня дружина відповідала всім вимогам. Гарненька, чорноока єврейка, котрій щойно виповнилося 16 років. Вона грала на фортепіано в самодіяльному оркестрі, де 19-річний Вуді грав на саксофоні.

"Моя дружина ніяк не виросте. Я приймаю ванну, а вона топить мої кораблики", - так коментував перший шлюб Вуді Аллен.

Розлучилась пара після випадку, коли Харлін ледь не зґвалтували у під’їзді, а Вуді взявся її привселюдно кпинити: "Трішки знаючи свою дружину, можу сказати, вона особливо не пручалась".

Ображена Харлін навіть вимагала через суд мільйон доларів компенсації. Але у Вуді в голові вже була інша принадна єврейка – Луїза Лассер. Вона стала його другою дружиною і справжньою музою – Аллен зняв її у чотирьох фільмах.

Фото: Getty Images

"Коли ми познайомились, я був одружений. Але що з того? Одного погляду було достатньо, щоб зрозуміти – це все рівно станеться", - коментував тоді Аллен.

Але після того, як Вуді освідчився Луїзі, їхні стосунки поступово зійшли нанівець. Подолати рутину відомому окулярнику допомогла Даян Кітон. Аллан спеціально для Кітон написав сценарій "Енні Голл". Стрічка отримала чотири "Оскари".

Але метру картина пам’ятна не тільки статуетками. На зніманнях оскароносного фільму Вуді захопився знову – 17-річною Стейсі Нелкін. Режисеру на той момент було вже 42.
 
Але жодна із жінок не вплинула так на Вуді Аллена, як Міа Ферроу. І справа не у 13 спільних фільмах.

З Міа Ферроу він почав зустрічатися у 1980-му. Через три роки після успіху "Енні Голл". Актриса саме відсвяткувала 35-річчя, але у неї було аж семеро дітей. Троє своїх і четверо названих. Може тому, навіть після одруження, Аллан ніколи не жив з Міа під одним дахом. Лише після того, як Ферроу вдочерила ще одну дівчинку Ділан і народила від Вуді сина Ронана, той почав приділяти увагу дітям. І хто ж тоді знав, чим все закінчиться.

Вуді Аллен із Сун-І / Фото: Getty Images

В січні 1992-го Ферроу знайшла фотографії своєї названої дочки-кореянки Сун-І. На них вона була оголеною і позувала вітчиму. З’ясувалося, що у 19-річної дівчини та 57-річного режисера давно таємний роман.

"Люди діляться на поганих і хороших. Хороші сплять краще, зате погані, отримують більше насолоди у вільні від сну години", - вважає Вуді Аллен.

Ферроу та Аллен з гучним скандалом розійшлися. Режисер заявив, він любить Сун-І. Однак, як виявилося не лише її.

Поки Ферроу не було вдома, Вуді навідався до її маєтка у Коннектикуті. Сказав няні, що хоче побачити свою названу донечку Ділан. Згодом дитина розповіла, татко поклав її на підлогу, дав гратися паровозиком, а сам прилаштувався ззаду і не стримував руки.

Тоді вилізли й інші історії, однак поліція та прокурор не змогли довести провину Аллена у педофілії.

Але після років ідилії, влітку 2018-го Вуді Аллену знову згадали все. Вже доросла Ділан знову з подробицями розказала, що з нею, семирічною, виробляв вітчим. Тепер з митцем не хочуть працювати ні актори, ні спонсори. Тож в кінці серпня окулярник вирішив, що йде з кіно - поки на рік, а далі, як покаже час.

Повʼязані теми:

Наступна публікація