На "Берлінале-2018" відбулася світова прем'єра українського фільму

На "Берлінале-2018" відбулася світова прем'єра українського фільму

На "Берлінале-2018" відбулася світова прем'єра українського фільму

Сьогодні вночі в секції "Панорама" вперше показали художній фільм "Коли падають дерева".

Сьогодні вночі на кінофестивалі "Берлінале" відбулася світова прем’єра українського фільму "Коли падають дерева", йдеться у сюжеті "ТСН".

Це перший ігровий фільм режисерки Марисі Нікітюк, профінансований частково Держкіно, а також фондами в Польщі та Македонії.

Головну роль у картині зіграла чотирирічна акторка, а дорослі герої стрічки вражали відвертими інтимними сценами.

Події фільму розгортаються в українському селі, де всі одне одного знають і де головне, що сусіди подумають і люди скажуть. В центрі подій – юна закохана пара. Він із криміналу, а тому родина дівчини категорично проти стосунків. Головні герої хочуть втекти від стереотипів і жити своїм життям.

Історію глядачі бачать очима молодшої сестри героїні, її режисер частково списала із себе.

Українська режисер презентувала свою стрічку на Берлінському кінофестивалі

Українська режисер презентувала свою стрічку на Берлінському кінофестивалі

Не пропустила свою першу кінопрем'єру і юна зірка стрічки Соня Халімова. На роль її відібрали із сотні конкуренток.

Першим досвідом ігрового повного метру кіно стало і для дорослих акторів. Більшість із них ще студенти. Грати кохання і шалену пристрасть молодим акторам  виявилося непросто.

Та публіка зусилля акторів і всієї команди оцінила. Фільм у Берліні сприйняли тепло. В український прокат фільм "Коли падають дерева" вийде восени.

Чимало режисерів роками оббивають пороги відбірників, щоби потрапити на кінофестиваль класу А, яким є "Берлінале". Українка Марися Нікітюк потрапила до програми кінофесту з першої спроби, знявши свій дебютний ігровий фільм. Цього року це єдине кіно від України. Та, щонайменше, Марися має всі шанси повернутися в Берлін і у майбутньому – місцеві критики щедро назвали режисерку надією українського кінематографу.

Нагадаємо, 68-й кінофестиваль Берлінале стартував 15 лютого у німецькій столиці. Упродовж 10 днів там покажуть майже 400 стрічок зі всього світу.

Кореспондент ТСН, Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація