На Каннському кінофестивалі покажуть українську стрічку з Ванессою Параді про війну на Донбасі

На Каннському кінофестивалі покажуть українську стрічку з Ванессою Параді про війну на Донбасі

Фото: Reuters

За останні кілька років чи не вперше під час фестивалю буде представлено чимало українських картин.

У Каннах сьогодні відкривається ювілейний, 70-й кінофестиваль, йдеться у сюжеті "ТСН".

Як ми повідомляли раніше, церемонію відкриття вестиме відома італійська акторка Моніка Беллуччі, а журі очолюватиме іспанський режисер Педро Альмодовар.

Будуть на кінофестивалі і українці. У конкурсній програмі Україна представлена стрічкою Сергія Лозниці.

Його новий фільм "Лагідна" поставлений за однойменним оповіданням Достоєвського, але дія відбувається у сучасних російських реаліях, біля російської тюрми. Хоча стрічка знімалася у Литві, і одну з головних ролей зіграла російська акторка Лія Ахеджакова, яка у 2014 році різко засудила анексію Криму і відкрито виступила проти дій російської влади на півострові.

Українські кінематографісти вирішили зібрати таких людей як Ахеджакова з усього світу і започаткували новий проект.

"Ми проситимемо наших почесних гостей, ми сподіваємося, що до нас зайдуть і Роман Поланскі, і Ванесса Параді, щоб вони написали декілька слів на підтримку України", - сказав голова Української кінофундації Андрій Халпахчі.

Загалом, якщо порівняти те, як була представлена Україна в останні кілька років, то зараз можна сказати, – тріумф України.

Українська стрічка у конкурсній програмі і стрічка "Іній" про війну на Донбасі буде представлена у двотижневику режисерів. Зауважимо, що у фільмі одну з головних ролей зіграла відома французька акторка Ванесса Параді.

В українському павільйоні, який міститься на набережній Круазет, кажуть, що роблять все можливе, аби українське кіно стало "модним", як зараз говорять про румунське і угорське.

У Каннах відбудеться відкриття 70 ювілейного кінофестивалю

У Каннах відбудеться відкриття 70 ювілейного кінофестивалю

Повʼязані теми:

Наступна публікація