На тлі секс-скандалу з Поланскі усі члени ради премії "Сезар" пішли у відставку

На тлі секс-скандалу з Поланскі усі члени ради премії "Сезар" пішли у відставку

Фото: Associated Press

Інцидент трапився за два тижні до церемонії нагородження.

Керівництво французської кіноакадемії, яка вручає премію "Сезар", яку вважають аналогом "Оскара", у повному складі пішло у відставку.

Як повідомляє агенство AFP, інцидент, який стався на тлі секс-скандалу з режисером Романом Поланскі, трапився всього за два тижні до церемонії вручення нагород.

Зазначається, що понад 200 акторів, продюсерів, режисерів та діячів кіно зажадали серйозних реформ в організації після того, як новий фільм Поланскі "Офіцер і шпигун" очолив список номінацій та представлений у 12 категоріях.

"Щоб віддати пошану тим чоловікам і жінкам, які створювали кіно 2019 року, знайти спокій і зробити так, щоб фестиваль залишався саме фестивалем, правління одноголосно вирішило піти у відставку", - йдеться в заяві кіноакадемії.

Також повідомляється, що після церемонії нагородження, яка відбудеться 28 лютого, буде проведено загальні збори для обрання нової ради директорів.

Зауважимо, минулого року французська акторка Валентин Моньє звинуватила Романа Поланскі у згвалтуванні. За її словами інцидент трапився 1975 року, коли їй було всього 18 років. Також вона пояснила, що тоді не подала заяву до поліції зі страху, що режисер, який вже мав славу розбещувача малолітніх, може її вбити - тільки щоб уникнути розголосу. 

Також варто нагадати, що кінематографіст Роман Поланскі неодноразово опинявся у центрі секс-скандалів. Так, у жовтні 2017 року чоловіка вчетверте звинуватили у зґвалтуванні неповнолітньої. Тоді з позовом до суду звернулася 61-річна німецька акторка Рената Лангер. Згодом, виступила із приголомшливою заявою художниця Маріанна Бернанда. Вона заявила, що режисер чіплявся до неї, коли їй було всього 10 років. Довелося двічі тікати від Поланскі під дією ЛСД і акторці Меллорі Міллет. Через низку секс-скандалів у травні 2018 року Романа позбавили членства в американській Академії кінематографічних мистецтв і наук, яка вручає премію "Оскар". А тепер кінематографіста хочуть виключити з гільдії режисерів і продюсерів Франції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація