Наіле Ібраімова з "Голосу країни" розповіла, як проект возз'єднав її родину після конфлікту

Наіле Ібраімова з "Голосу країни" розповіла, як проект возз'єднав її родину після конфлікту

Фото: прес-служба каналу "1+1"

За словами дівчини, альтернативною співу для неї був дизайн одягу.

Землячка Джамали, 21-річна Наіле Ібраімова прийшла на "Голос країни-7" для того, щоб за допомогою музики об'єднати свою сім'ю. Справа в тому, що близькі дівчини живуть в Криму, мама - росіянка, тато - татарин. Раніше рідні разом святкувала мусульманські і православні свята, але після анексії Криму сім'я посварилася.

Наіле - справжній самородок, на сцені вона зізналася, що ніколи не займалася музикою професійно, і коли в репетиційній залі на проекті їй запропонували розспіватися, вона не знала, як це зробити.

Ексклюзивно для ТСН.uа учасниця розповіла, як вплинула її участь у проекті на відносини в сім'ї, та яким вона бачить свого майбутнього чоловіка.

Наіле, як "Голос країни-7" змінив Ваше життя?

- Проект "Голос країни-7" дуже вплинув на моє життя. Моя мрія здійснилася - рідні і близькі знову возз'єдналася. У нашу сім'ю повернулися спокій, розуміння, турбота і кохання. А це було моєю головною метою. Зараз весь Крим за мене вболіває: до батьків приходять сусіди і разом дивляться ефіри, а після дзвонять мені і кажуть, що тримали за мене кулачки.

Також зміни відбулися і всередині мене. Я стала більш впевненою у своєму таланті, собі і в своїх силах. Джамала навчила мене виходити на сцену з холодним розумом і гарячим серцем. Тому можу з впевненістю сказати, що з тих пір, як я стала учасницею проекту, моє життя можна розділити на "до" і "після".

Розкажіть, яка Джамала в роботі і поза камерами?

Мені дуже подобається працювати з Джамалою. Мені навіть здається, що наш тренер разом з нами теж змінюється і росте. Те, якою вона була і якою стала зараз - дві різні людини. Спочатку вона придивлялася до нас і була дещо обережною. А зараз, я відчуваю, що ми стали частиною її доброго і гарячого серця. Вона піклується про нас, як про своїх дітей, вчить нас цілеспрямованості і відповідальності.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Якщо я людина-хаос і мене потрібно складати з різних шматочків, то вона вміє зібрати мене до купи. Мені подобається, що Джамала робить професійні, справедливі і чіткі зауваження, і головне - одразу пропонує вирішення проблеми. Це є дуже цінним, тому що саме таким чином ми стаємо кращими і розвиваємося.

- Кого із тренерів Ви б обрали, якщо не Джамалу?

Я навіть і не думала до когось іншого піти. Ми з Джамалою споріднені душі, адже виросли на одних колискових і просякнуті однією історією, адже від "коріння" нікуди не дітися. Але незважаючи на це, мій тренер не робить для мене поблажок.

Після "Сліпих прослуховувань" Джамала підійшла і сказала, що обрала мене не за Крим, а за талант, щирість і чесність. І попередила, що буде вимагати з мене втричі. Так і є, і я їй вдячна за це.

В інтерв'ю для журналу Viva Ви говорили, що плануєте переїзд до Києва. Чим збираєтесь займатись?

В першу чергу я хочу отримати музичну освіту.

Зараз весь Крим за мене вболіває: до батьків приходять сусіди і разом дивляться ефіри, а після дзвонять мені і кажуть, що тримали за мене кулачки

Думаю про вступ до Київського інституту музики Р.М. Глієра. Я зрозуміла, що все ж таки мені не вистачає знань. Паралельно хочу створити свою групу і займатися авторською музикою.

Чи визначилися Ви зі стилем?

Мені подобається робити симбіоз різних стилів. Хочу зробити щось з драм-машиною, бітами, але при цьому об'єднати все це з фольклором. Пісні я хочу виконувати рідними мені мовами - українською, російською та кримськотатарською.

Я до сих пір відчуваю великий потяг до народного фольклору, навіть молюся на своїй мові. Коли мені сумно, завжди починаю співати татарською, і мені стає легше.

- Вдома теж розмовляєте кримськотатарською?

Намагаюся.

У нашій родині ініціатором спілкування татарською є я. Ми навіть вдома дивимося фільми і мультики рідною мовою. Мене дуже засмучує, що деякі сім'ї почали забувати свою історію, своє коріння. У 18 років я думала, навіщо мені це потрібно, але зараз я розумію, як важливо знати і поважати свою історію. Тепер я багато часу проводжу за народними піснями: вивчаю їх та відчаю всією глибиною душі.

-  Коли Ви зрозуміли, що Ваше покликання - музика?

Ще в п'ять років я сказала мамі, що хочу стати співачкою. Напевно, мене доля привела до музики.

Я не припиняю дивуватися можливостям, які дає мені життя

Тому що я народилася в селищі, в якому взагалі не було музичних гуртків та шкіл. І в якийсь момент я вирішила, що самостійно буду займатися своїм розвитком.

Я просто співала сама собі, копіювала улюблених виконавців, робила імпровізації. Це стало моїм улюбленим хобі, яке переросло в основу мого життя.

- Які у Вас є захоплення, крім співу?

Я намагаюся в своєму житті займатися тільки улюбленими справами і не "розпорошуватися" на те, що забирає мою енергію. Я шалено люблю шити. Колись я думала, що, якщо у мене не складеться з музикою, обов'язково стану дизайнером. Я навіть мрію випустити колекцію одягу. У мене такі ідеї!

А ще я вісім років займалася волейболом, і моїм тренером був тато. Він майстер спорту з веслування, тому до тренувань підходив серйозно. Я навіть грала за жіночу збірну. Так по мені видно: у мене таке статура (сміється) і плечі немаленькі.

Ваше серце зараз кимось зайнято?

Я дуже серйозно до цього ставлюся, тому що не розкидаюся словами про кохання і знаю, що в своєму житті скажу це тільки одній людині.

Якими якостями повинен володіти Ваш майбутній чоловік?

Найголовніше - це чоловічий стержень. Я хочу відчувати себе зі своїм коханим, як за кам'яною стіною.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Дуже важливо, щоб він був сильніший за мене, тому що так складалося, що у мене завжди було більше внутрішньої сили і прагнень, ніж у хлопців, які проявляли до мене симпатію.

Якщо така людина Вам зустрінеться, Ви будете готові створити сім'ю?

Звичайно! Я вважаю, що одна з головних цілей жінки - це сім'я. Багато дівчат бояться втратити щось в кар'єрі, але я впевнена, що сім'я тільки надихає на професійний і духовний розвиток. Напевно, у мене таке виховання, за що я дуже вдячна батькам.

Розкажіть про Ваші стосунки  із батьками?

Батьки - мої найближчі люди. Вони зробили величезний внесок в мене, як особистість і щасливу людину. З мамою я, як з подругою спілкуюся: можу все їй розповісти, і вона розуміє всі мої проблеми. Ось їй зараз 50 років, а я її відчуваю на років 20. Вона для мене, як однолітка. Ми, до речі, дуже схожі з нею. У нас навіть почерк однаковий і стиль малювання - швидко малюємо смужками.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Тата люблю більше життя. Його думка для мене найважливіша, завжди боюся розчарувати його.

Як саме готуєтеся до півфіналу? Адже попереду – виступ на одній сцені із зірковим тренером

 Я дуже хвилююся перед наступним прямим ефіром, адже буду виступати з Джамалою на одній сцені. Я не припиняю дивуватися можливостям, які дає мені життя: ще пару місяців назад я навіть мріяти про таке не могла. Репертуар поки залишається у таємниці. Єдине, що можу сказати, що сольно буду виступати з симбіозом сучасної і кримськотатарської пісень.

Нагадаємо, дивіться півфінал "Голосу країни-7" і голосуйте за своїх фаворитів у неділю, 16-го квітня, о 21:00 на телеканалі "1+1"

Повʼязані теми:

Наступна публікація