Напередодні дня народження Богдана Ступки відкриють пам'ятник на його честь

Напередодні дня народження Богдана Ступки відкриють пам'ятник на його честь

Опівдні на Байковому кладовищі покажуть постамент покійного актора.

Легендарний український актор Богдан Сильвестрович Ступка 27-го серпня святкував би своє 75-річчя. Однак його смерть 22-го липня 2012-року стала невимовною втратою для України.

Він міг би стати хіміком або астрономом. Він навіть працював у Львівському університеті лаборантом-обчислювачем зірок.

Проте доля вирішила інакше – Богдан Ступка став актором. Видатним актором, який лишив по собі більше сорока п'яти театральних ролей та більше сотні незабутніх кінообразів, йдеться у "Сніданку з 1+1".

До слова, почав зніматись майбутній видатний актор у 29 років. Його запросили у фільм "Білий птах з чорною ознакою". Затвердили через погляд – колючий і бунтарський.

Таким він увійшов у кінематограф, таким він залишився у його історії. У кіно Богдан Сильвестрович зіграв більше ста ролей. На запитання, яка запам'яталась найбільше, казав – вони всі для мене рідні. Бо не грав, а проживав і пропускав кожний образ через себе. Одна з найяскравіших – робота у фільмі "Тарас Бульба" і військовій драмі "Свої".

26-го серпня, опівдні, на Байковому кладовищі, де похований Богдан Сильвестрович, відбудеться відкриття пам'ятника на його честь.

А о 16-й на території аеропорту Бориспіль відкриється виставка, присвячена життю і творчості актора. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація