Легендарна Ада Роговцева святкує 81-річчя: цікаві факти з життя акторки

Легендарна Ада Роговцева святкує 81-річчя: цікаві факти з життя акторки

Фото: oiff.com.ua

Сьогодні народна артистка України святкує день народження.

Сьогодні, 16 липня, легендарна українська акторка Ада Миколаївна Роговцева святкує своє 81-річчя у Одесі на міжнародному кінофестивалі, де була відзначена  першою премією "Золотий Дюк".

Фото: oiff.com.ua

Варто зауважити, що попри свій похилий вік артистка продовжує активно зніматися у кіно та грати у театрі, але навіть маючи славу та визнання не вважає себе щасливою, йдеться у "Сніданку 1+1".

Вона обожнює свою дочку та онуків, хоча й каже, що без сина та чоловіка її життя ледь не стало порожнім, проте підтримка воїнів АТО та ув’язненого режисера Сенцова – ось що для неї наразі важливо.

Фото: oiff.com.ua

Зніматися у кіно вона почала з 18 років. Справжньою зіркою стала після виходу на екрани радянської кіноепопеї "Вічний поклик". А в театрі найбільше запам’яталася роллю Гелени у п’єсі "Варшавська мелодія". 

Від народження Ада Роговцева повинна була стати Людою. І досі шкодує, що не стала літератором. Але доля вирішила інакше. В останню мить батьки назвали новонароджену дівчинку Адою - на честь бабусі. А подруги після закінчення школи вмовили здати іспити до театрального інституту. 

Вчилася, грала в театрі, знімалася вона одночасно. І саме в інституті зустріла своє велике кохання – актора Костянтина Степанкова. В харизматичного та вродливого викладача були закохані усі дівчата курсу. Ада на студентських зборах цим обурювалася, а потім незчулася і сама закохалася. Заради юної студентки-відмінниці Кость Степанков покинув дружину з дитиною та улюблену роботу. А їй через три місяці після скромного весілля довелось лікувати Костянтина від туберкульозу. А потім миритися з його слабкістю до алкоголю.

Та попри труднощі Ада Роговцева у 23 роки стала заслуженою артисткою, а у 30 отримала звання народної. Народила двох дітей та зіграла у десятках вистав та фільмів. Вона не приховувала щастя. Доти, доки не втратила найдорожче. 14 років тому вона поховала коханого чоловіка. А 6 років тому від раку помер її син.

"Мій чоловік був на 9 років старший за мене, а я його любила і поважала. Коли його не стало, то не знала як далі жити, адже здавалося, що мене розрізали навпіл. Натомість діти не дали пропасти. Але з втратою дитини не зрівняється ніщо. Немає випробування, яке страшніше за це", - пригадала акторка.

І чоловік, і син Ади Роговцевої померли у липні – у місяці, в якому народилася актриса. Відтоді свій день народження вона не святкує. Але навіть з "обгорілими крилами", як вона сама про себе каже, артистка не втрачає оптимізму.

"Моя мама лежала шість років паралізованою і в 54-роки пішла з життя, батько був безногим і питущим, один брат хворий з народження, інший пив і загинув ще парубком. Всіх родичів я забезпечувала фінансово. Вийшла заміж за одруженого, який захворів на туберкульоз. Я везуча, мені вистачило сил і любові вистояти", - не втрачаючи оптимізму зауважила Ада Миколаївна.

Варто зауважити, що українська легенда досі гастролює Україною та часто навідується на Донбас. Її мужність просто захоплює. А життєвій мудрості варто повчитися.

"Я не щаслива, я поховала чоловіка, сина. Іде війна, гинуть люди, я дуже нещаслива. Але це не звільняє мене від того, щоб бути доброю та уважною до людей. Треба приймати тепло людське і радо віддавати, бо життя не кінчається", - заявила народна артистка України.

Зіркова історія Ади Роговцевої – сьогодні акторка святкує 81-й день народження

Зіркова історія Ади Роговцевої – сьогодні акторка святкує 81-й день народження

Також Ада Миколаївна зізналася, що жодного разу не робила собі підтяжок та ін'єкцій краси.

"Хотілося мені оце прибрать, і це трішки прибрать, то мій один знайомий - прекрасний лікар  мені сказав - Ада, ну ти обличчя підтягнеш - а куди маразм?! Оце головний клопіт", - з усмішкою розповіла акторка.

Нагадаємо, не так давно у ефірі ТСН Ада Миколаївна Роговцева підтримала політв'язня Олега Сенцова, долею якого наразі дуже переймається.

Повʼязані теми:

Наступна публікація