Нищук назвав чутками інформацію про можливу дискваліфікацію України від участі у Євробаченні

Нищук назвав чутками інформацію про можливу дискваліфікацію України від участі у Євробаченні

Фото: УНІАН

Жодних офіційних листів країна поки не отримувала.

Інформація про можливу дискваліфікацію України від участі у Євробаченні на три роки поки залишається лише розмовами і не підкріплена жодними офіційними документами. Про це повідомив міністр культури Євген Ніщук в інтерв'ю Eurovision.ua.

"Поки не готовий коментувати цю ситуацію, тому що інформація щодо дискваліфікації України на три роки – лише чутки. Ми не маємо ніяких офіційних листів, щоб про це говорити", – відповів міністр.

Нищук також зауважив, що ситуація із представницею Російської Федерації на Євробаченні була очевидною провокацією, і вчинити інакше, аніж заборонити в'їзд Самойловій, Україна не могла, оскільки закон – є закон.

Нагадаємо, голова оргкомітету конкурсу "Євробачення" Франк-Дітер Фрайлінг днями заявив, що хоча й розуміє, чому російській учасниці заборонили в'їзд до України, однак з точки зору Європейської мовної спілки це є порушенням статуту євроконкурсу. Тому санкції можуть бути накладені, як на Україну, так і на Росію. Питання розгляне спеціальна група, а результати оголосять у червні.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація