Оприлюднили заповіт Девіда Боуї. Кому дісталися його статки та де поховали співака

Оприлюднили заповіт Девіда Боуї. Кому дісталися його статки та де поховали співака

Співак Девід Боуї помер у віці 69 років / Фото: Reuters

Експерти оцінюють нерухомість Боуї в 100 мільйонів доларів.

У п'ятницю, 29 січня, в суді в американському Нью-Йорку оприлюднили заповіт британського співака, композитора і продюсера Девіда Боуї, який помер 10 січня від раку печінки. Його остання воля – розвіяти прах "відповідно до буддистських ритуалів" на індонезійському острові Балі. Чи виконали це родичі, не відомо, адже вони, за бажанням співака, приховують місце останнього спочинку.

Згідно із заповітом, все майно музиканта переходить його родині – дружині Іман та двом дітям, Данкану та Олександрії. Про це пише ТАСС. Вдова отримає приблизно половину статків виконавця, а також квартиру на Манхеттені в Нью-Йорку, де пара проживала останні 20 років. Діти розділять решту грошових коштів, а доньці Боуї Олександрії дістанеться будинок у штаті Нью-Йорк.

Співак також заповів 2 млн доларів своєму близькому другові та особистій помічниці Корінн Шваб. Ще 1 млн доларів – колишній няні свого сина Маріон Скін.

Нерухомість, яка належала Боуї, експерти оцінюють у 100 млн доларів.

Як випливає з документів, музикант був кремований 12 січня в Нью-Джерсі.

69-річний Боуї помер 10 січня, через два дні після свого дня народження. 8 січня вийшов його останній альбом Blackstar. Останні півтора року він лікувався від раку печінки, проте хвороба здолала його.

Протягом своєї кар'єри співак продав більше 136 млн платівок і увійшов у десятку найуспішніших артистів в історії популярної музики Великобританії. Він є володарем численних музичних нагород, в тому числі премії "Греммі". У 2004 році журнал Rolling Stone поставив його на 39 місце в рейтингу "100 найвидатніших виконавців рок-музики всіх часів" і на 23-е – в рейтингу "100 найбільших вокалістів усіх часів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація