Організатори "Євробачення" прокоментували можливе "виключення" України з конкурсу

Організатори "Євробачення" прокоментували можливе "виключення" України з конкурсу

У ЄМС підтвердили слова Інгрід Дельтенре, однак про санкції щодо нашої країни не йдеться.

Інтерв'ю гендиректора Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Дельтенре для швейцарської бульварної газети Blick наробило чимало галасу у Мережі.

Зокрема, Дельтенре назвала "поведінку України абсолютно неприйнятною", а далі видання ніби цитуючи гендиректора ЄМС написало, що мовляв, якщо наша країна не пустить російську конкурсантку Юлію Самойлову на музичне змагання, то проти України "застосують санкції".

У Європейській мовній спілці пряму мову Дельтенре підтвердили, однак за інші умовисновки газети нести відповідальність не збираються.

"Ми напружено працюємо над тим, щоб всі 43 учасники "Євробачення" змогли виступити на конкурсі цього року", - прокоментували в Європейській мовній спілці виданню DW.

У той же час, якщо "хтось з учасників порушить правила конкурсу", то після його проведення можуть "бути розглянуті певні заходи" щодо порушника, заявили в ЄМС.

Нагадаємо, СБУ заборонила в'їзд в Україну російської учасниці "Євробачення" Юлії Самойлової на три роки. Після цього РФ був запропонований альтернативний варіант представлення країни на конкурсі, від котрого вона відмовилася.

Повʼязані теми:

Наступна публікація