Організатори "Євробачення" прокоментували нові правила українського нацвідбору

Організатори "Євробачення" прокоментували нові правила українського нацвідбору

Фото: eurovision.tv

У Європейській мовній спілці відреагували на рішення щодо виступів учасників у Росії.

Вчора, 16 жовтня розпочався Національний відбір на "Євробачення-2020" за оновленими правилами, в які внесено умови щодо обмеження виступів конкурсантів у країні-агресорі.

Це означає, що відтепер Україну на конкурсі може представляти виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу "Євробачення", а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України. 

Європейська мовна спілка (ЕВU), яка є організатором конкурсу, своєю чергою прокоментувала такі умови українского нацвідбору.

Так, на думку організаторів такі правила не є дискримінаційними.

"Кожен мовник, який бере участь є індивідуально відповідальним за відбір артистів на пісенний конкурс "Євробачення". Правила змагання встановлюють тільки те, що артисту має бути не менше 16 років на день проведення фіналу і що жоден артист не може виступати більш ніж за одну країну в цей рік в пісенному конкурсі "Євробачення", - цитує коментар організаторів агенство ТАСС.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що виконавчий директор "Євробачення" Йон Ола Санд, який з 2011 року відповідає за організацію конкурсу, заявив, що йде з посади. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація