"Оскар-2016". Все, що потрібно знати про 88-му премію Кіноакадемії

"Оскар-2016". Все, що потрібно знати про 88-му премію Кіноакадемії

«Оскар-2016» ознаменувався перемогою Ді Капріо та відвертим зізнанням Сема Смітта / Фото: Reuters

Тріумфаторами церемонії став "Шалений Макс" та Лео Ді Капріо.

У ніч проти 29-го лютого відбулася найочікуваніша подія кінематографічного світу – вручення "Оскара".

Як відбувалася церемонія читачі сайту ТСН.ua першими могли спостерігати під час текстової онлайн-трансляції події.

Нарешті в результаті своєї шостої номінації на "Оскар" як найкращий актор року омріяну статуетку отримав 41-річний Леонардо Ді Капріо за непросту роль у "Легенді Г'ю Гласса".

Головна інтрига вечора або тернистий шлях Лео до "Оскара"

Голлівудський актор Леонардо Ді Капріо до найпрестижнішої нагороди йшов протягом довгих 22-х років своєї надуспішної кар'єри. Тріумфальній промові про глобальне потепління передували п'ять номінацій на "Оскар" в якості кращого актора та одна – режисерська робота Лео.

Однак посмішку фортуни у вигляді свого імені в заповітному конверті Ді Капріо вдалося упіймати лише після поїдання сирої риби та печінки, сну в череві коня, боротьби проти велетенської ведмедиці та знімань в умовах невимовному холоду.

Усі ці випробування Леонардо пережив під час роботи над "Легендою Г'ю Гласса", в якій вже оскароносний актор зіграв колоніста Г'ю Гласса.

Чоловік став на шлях помсти проти тих, хто залишив його помирати після сутички з ведмедем.

В результаті, за втілення такого характерного персонажа на великому екрані Ді Капріо став володарем заповітної золотавої статуетки.

Після оголошення довгоочікуваного: "Оскар належить Леонардо Ді Капріо" Мережа буквально "вибухнула" кумедними мемами та фотожабами стосовно цього факту.

Так, користувачі "приписують" ведмедю, проти якого актор боровся у "Легенді Г'ю Гласса" допомогу в отриманні премії та обговорюють "ненароком" показаний непристойний жест після отримання нагороди.

Кому американська Кіноакадемія присудила найпрестижнішу кінонагороду

Компанію Лео серед тріумфаторів цьогорічного "Оскара" склали: Брі Ларсон, як "Найкраща акторка року", Алехандро Гонсалес Іньярріту, як найкращий режисер за екранізацію щасливої для ді Капріо "Легенди Г'ю Гласса", Марк Райленс, як найкращий актор другого плану за роль у "Мості шпигунів".

Oscar

Справжнім рекордсменом церемонії стала стрічка "Шалений Макс: Дорога люті", отримавши цілих шість статуеток за найкращі  дизайн костюмів, художника-постановника, грим, монтаж та монтаж звуку, а також - зведення звуку.

Конфузи та скандали на "Оскарі -2016" не ошелешили публіку. Цьогорічна церемонія відбулася відносно спокійно: ані падінь Дженніфер Лоуренс, ані щипань від Різ Візерспун.

Щоправда володар премії за кращий саундтрек до крайнього "Бонда" Сем Смітт вразив несподіваним зізнанням про власну гомосексуальність, присвятивши свою перемогу ЛГБТ-спільноті.

Однак, 23-річний співак після сміливої фрази, неначе сам того злякавшись, закрив собі рота рукою.

via GIPHY

Започаткований скандал дружиною Вілла Смітта – Джадою Пранкер Смітт стосовно бойкотування церемонії через недостатню кількість темношкірих номінантів був у достатньо сатиричній формі підтриманий одним із ведучих вечора – Крісом Роком. Він "підігрівав" тему толерантності протягом усього вечора в кінотеатрі Dolby.

Загалом, уся 88-річна історія "Оскара" налічує немало гарячих та скандальних тем для обговорень. 

Oscar records

 

"Оскар-2016" та Україна

Якщо не брати до увагі одеське "коріння" тріумфатора Ді Капріо, наші співвітчизники також були представлені на цьогорічну відзнаку Кіноакадемії.

Стрічка, заснована на реальних подіях "Революції Гідності" під назвою "Зима в огні" режисера Євгена Афінієвського поступилася статуеткою в номінації "Найкращий документальний фільм" картині про покійну співачку Еммі Вайнхауз під однойменною назвою "Еммі".

Однак, творці української картини не засмучуються стосовно невдачі, наголошуючи, що для їхнього фільму потрапляння до номінації Кіноакадемії  - є престижною відзнакою.

Зіркові вбрання на червоному хіднику "Оскара-2016"

Цього року представниці прекрасної статі кінобогеми, а особливо – Кейт Бланшетт, Шарліз Терон, Хайді Клум, оскароносна Брі Ларсон, Алісія Вікандер та несподівана Леді Гага зробили ставку у своїх образах на відверті декольте та не схибили.

У дизайнерських сукнях акторки виглядали неперевершено, даруючи об'єктивам фотокамер сліпучі посмішки.

Чоловіки-актори традиційно зупинили свій вибір на класичних костюмах та прийшли іх коханими обраницями, як от наречений Леді Гаги - Тейлор Кінні, номінанти на "Оскар" - Метт Деймон та Едді Редмейн.

Нагадаємо, оскароносний Леонардо Ді Капріо у своїй промові вдячності підняв тему глобального потепління.

Повʼязані теми:

Наступна публікація