"Оскар" по-французьки: у Парижі оголосили переможців французької кінопремії "Сезар"

"Оскар" по-французьки: у Парижі оголосили переможців французької кінопремії "Сезар"

Фото: Getty Images

"Почесного Сезара" присудили "найбільш харизматичному актору свого покоління" Джорджу Клуні.

Церемонія вручення щорічної кінопремії "Сезар" Французької академії пройшла в Парижі .

Фільм "Вона" (Elle) режисера Пола Верховена названий кращим фільмом , а британський фільм "Я, Деніел Блейк" (I, Daniel Blake), знятий Кеном Лоуча, отримав нагороду в номінації "Кращий зарубіжний фільм". У травні 2016 року ця кінострічка отримала "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю.

Картина "Це лише кінець світу" (Juste la fin du monde), яка минулого літа отримала Гран-прі в Каннах, принесла своєму режисерові Ксав'є Долану статуетку "Сезар" в номінації "Кращий режисер". Фільм також удостоєний нагороди в номінації "Кращий монтаж".

Американський фільм "Ла-Ла Ленд", головний номінант на "Оскар" і володар семи статуеток премії "Золотий глобус", в списку номінантів "Сезар" представлений не був.

Гаспар Ульєль, який знявся у Долана, отримав нагороду за "Кращу чоловічу роль". А Джеймс Тьєрре, який зіграв у фільмі "Шоколад" (Chocolat, режисер Рошді Зема), був відзначений в номінації "Краща чоловіча роль другого плану".

Нагорода в номінації "Краща актриса" дісталася Ізабель Юппер за роль в кінокартині "Вона". Ця роль на початку року вже принесла Юппер голлівудський "Золотий глобус". Статуетку за "Кращу жіночу роль другого плану" отримала Дебора Люкумуена, яка зіграла у фільмі "Божественні" (Divines, режисер Уда Беньяміна).

Володарем "Почесного Сезара" став "найбільш харизматичний актор свого покоління" за визначенням Французької академії кінематографічних мистецтв і техніки (Acadеmie des arts et techniques du cinema) - Джордж Клуні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація