Останній романтик "Голосу країни" Роман Дуда розповів про болісний розрив із коханою

Останній романтик "Голосу країни" Роман Дуда розповів про болісний розрив із коханою

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Учасник вокального проекту поділився, як захопився музикою і згадав момент, коли написав першу пісню.

Романа Дуду з команди Сергія Бабкіна називають найромантичнішим учасником сьомого сезону "Голосу країни".

З юнацьких років хлопець сам пише музику і тексти до неї. На "сліпих прослуховуваннях" харизматичний Рома під гітару виконав пісню Avicii Wake me up, чим зачарував усіх глядачок проекту.

Відео його виступу миттєво набрало більше мільйона переглядів і потрапило в тренди YouTube. Минулої неділі в "нокаутах" Роман виконав композицію "Зелений чай" проекту "Брюссель" і потрапив до прямих ефірів проекту, де його долю вирішуватимуть глядачі.

Прийшовши на проект "Голос країни", молодий музикант працював швейцаром у дорогому готелі, носив валізи заможних гостей, адже йому потрібно було заробляти гроші для того, щоб займатися музикою. Але відтоді в житті Роми сталося багато змін. У відвертому інтерв'ю сайту ТСН.ua музикант розповів про найбожевільніший романтичний вчинок у своєму житті, перше кохання та авторські пісні.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

- Коли ви захопилися музикою?

- Моє захоплення музикою почалося в одинадцять років, коли на ювілеї дідусь сказав мені: "Ти повинен прославити своє прізвище". Я не дуже зрозумів, про що він говорить, а коли перепитав, єдине, що він відповів мені, було: "Музика". До цього я слухав рок-н-рол, але серйозно музикою займатися не планував. Але відтоді ця думка мене буквально з'їдала. Я розумів, що насправді хочу грати і писати музику. Я дістав із шафи припалу пилом гітару, яку колись власноруч зібрав мій батько з хрещеним, почав трошки грати. До музичної школи я потрапив тільки з третьої спроби завдяки своїй наполегливості, і всі шість класів закінчив за два з половиною роки. Мені просто шалено хотілося грати.

До музичної школи я потрапив тільки з третьої спроби завдяки своїй наполегливості, і всі шість класів закінчив за два з половиною роки

- Ви пам'ятаєте момент, коли написали свою першу пісню?

- О, так, я дуже добре пам'ятаю той момент. Це було влітку, на початку серпня. Всю ніч тоді лив проливний дощ, і тільки о п'ятій ранку, коли почало світати, він заспокоївся. Я виліз зі спальні на балкон через вікно. Пам'ятаю, як краплі дощу стікали листочками, якого вони були насиченого кольору, як сяяли. І тоді я написав першу в своєму житті композицію, яка називалася "After the rain" ("Після дощу"). Я дуже добре пам'ятаю те відчуття і той запах, який мене огортав.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

- Виходить, ви романтик?

- Мені подобаються якісь зворушливі речі. Я дуже люблю, коли все якоюсь мірою казково. У житті і без того буває багато ситуацій, які спускають на землю. А я просто хочу мріяти, не можу інакше.

- Можете пригадати якісь випадки, коли ви здійснювали романтичні вчинки заради дівчат?

- Їх було більше ніж достатньо. Але дівчат, для яких я здійснював такі вчинки, було небагато. Пам'ятаю, на початку 2015 року я написав композицію "Moving on". І, чесно кажучи, вона і справді змінила все моє мислення, я поширив цю пісню на просторах Інтернету. В одній з соціальних мереж я потрапив до групи, в якій молоді виконавці ділилися своїми композиціями. Там знайшов дівчинку з Мінська, чий голос буквально підірвав мою свідомість. Я їй написав, ми стали обмінюватися композиціями, слухати музику. Якось я сказав їй: "Слухай, якби між нами було 20 хвилин на маршрутці, я б вирвався до тебе, і ми б попрацювали, позаймались б, пограли разом". Вона відповіла: "Власне, а в чому проблема?" Так я придбав квитки і поїхав до Мінська. Потім вона приїжджала до мене до Києво. За цей час ми записали багато композицій, виступили в кількох арт-просторах і в дитячому онкологічному центрі.

У мене були довгі стосунки, які тривали п'ять років. Але одного разу вона прийшла і сказала: "Вибач, я йду"

- Ви можете назвати себе легковажним чи все ж таки однолюбом?

- Ви знаєте, я однолюб. По правді кажучи, у мене були довгі стосунки, які тривали п'ять років. Але одного разу вона прийшла і сказала: "Вибач, я йду". Я цього не зрозумів, і у мене почався тотальний період, коли я просто кидався на всі боки. Але потім став розсудливим, занурився в музику. І поступово, як колись, почав спостерігати і шукати ту людину, яка мені насправді потрібна. І зараз, через деякий час, я розумію, що не був святим. Але намагався, намагався бути хорошим, я хотів бути ідеальним для цієї людини.

- Розкажіть, що змінилося у вашому житті після "Голосу країни"?

- У лютому я звільнився з готелю, в якому пропрацював довгий час, і вирішив повністю зосередитися на музиці. На "Голосі країни" я граю з приголомшливими музикантами, і, правду кажучи, мені це реально по кайфу. Я просто люблю це. Ось я і подумав, що можу і далі жити на роботі, а можу спробувати щось змінити. І можливо, цього разу мені пощастить. Зараз я збираю групу, працюю з ударником і гітаристом, іноді виступаю сам, перебуваю в пошуках бас-гітариста. Я все ще вірю в те, що можна створити по-справжньому хороший проект з самобутніми музикантами, на яких люди б дивилися і захоплювалися. Та й взагалі, з 21 року всі мої речі завжди зібрані, ось і все. (Сміється) При цьому я не можу сказати, що у мене багато речей. У мене всього одна сумка і гітара. І все! (Сміється)

Фото: прес-служба каналу "1+1"

- Ви готові в будь-який момент до якоїсь авантюри?

- Безумовно! Це всього лише речі. Навколо нас - всього лише речі! Всі ці чашечки, кружечки, тарілочки. Але є щось більше. Я говорю про музику. Я говорю про справжню і правильну музику.

- Розкажіть про свого тренера Сергія Бабкіна. Як відбуваються ваші репетиції та підготовка до ефірів?

- У нас з Сергієм повне взаєморозуміння. Він прекрасний чоловік. Дає професійні поради і м'яко направляє самостійно думати, дає можливість всім учасникам мислити і творити. До того ж, у мене є прекрасний шанс перейняти у Сергія не тільки професійні якості, а й особисті.

Нагадаємо, цієї неділі о 21:00 на учасників "Голосу країни-7" і їхніх тренерів чекають вокальні "нокаути" в командах Тіни Кароль та Джамали. А від 9 квітня кожен глядач зможе проголосувати за Романа Дуду і інших учасників в прямих ефірах проекту і привести своїх улюбленців до перемоги на "Голосі країни-7".

Повʼязані теми:

Наступна публікація