Пісня "Океану Ельзи" стала саундтреком до україномовної драми "Століття Якова"

Пісня "Океану Ельзи" стала саундтреком до україномовної драми "Століття Якова"

Яков у молодості / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Стрічка знята за мотивами однойменного роману-лауреата літературної премії "Коронація слова" Володимира Лиса.

Вже скоро в ефірі каналу "1+1" відбудеться прем'єра 4-серійної епічної драми "Століття Якова" за мотивами однойменного роману-лауреата літературної премії "Коронація слова" Володимира Лиса.

В основі сюжету – історія України очима волинського селянина-довгожителя Якова Меха. Ще з дитинства він був закоханий в Уляну, проте незважаючи на взаємність почуттів, батьки видали її заміж за хлопця із заможної родини. Не в силах змінити що-небудь, Яків їде з села. Він вступає до Війська Польського та зустрічає польську шляхтянку Зосю… У його долі – війни, полон і втрата близьких, але її головний підсумок – збереження людяності і здатності любити.

Яков у молодості / Фото: прес-служба каналу "1+1"

"У "Столітті Якова" ми дивимося збоку на події, які відбувалися в Україні останні 100 років, через історію простої людини. Скрізь живуть люди, які просто хочуть жити і бути щасливими, - каже режисер проекту Бата Недич. - Яків проти своєї волі був втягнутим в історичні конфлікти. Він не рве на собі сорочку, не намагається щось комусь довести або навчити когось жити. Він просто хоче створити сім'ю, виховувати дітей і працювати на своїй землі. Але обставини не дають це зробити".

Саундтреком до драми "Століття Якова" стала пісня культового українського гурту "Океан Ельзи" - "Не йди", автором слів та музики якої є Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, виробництвом україномовного проекту займався "1+1 Продакшн". Продюсери – Олена Васильєва, Вікторія Лєзіна. Режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

Тимофій з батьком / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Цікаво, що головного героя – Якова Меха – зіграють два актори. У молодому віці – Роман Луцький, у зрілому – народний артист України Станіслав Боклан.

У драмі також зіграють українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу "Маленькі гіганти" Женя Лебедин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація