"По-моєму, чувак, нас кинули". Рідні загиблого Кузьми сплатили штраф, а потім фіскали списали борг

"По-моєму, чувак, нас кинули". Рідні загиблого Кузьми сплатили штраф, а потім фіскали списали борг

Фото: photofact.in.ua

На ім'я померлого понад чотири роки тому співака прийшов лист-вимога від ДФС.

Штраф для Кузьми Скрябіна. Співробітники фіскальної служби Києва надіслали на адресу загиблого чотири з половиною роки тому музиканта повідомлення зі штрафом у 1613 грн 35 коп. - мовляв, за артистом є борг за несплачені внески фізичної особи-підприємця.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Музичний продюсер і близький друг родини Андрія Кузьменка (Кузьми) Володимир Бебешко показує на телефоні лист-вимогу сплатити борг. Цей документ надійшов на домашню адресу співака, який загинув.

Андрій Кузьменко загинув у автомобільній аварії 2 лютого 2015 року. Співак виступав у Кривому Розі. На ранок сів за кермо і помчав до Києва. На Дніпропетровщині його позашляховик зіштовхнувся із молоковозом, на повороті. Цю "Тойоту" Кузьма називав будинком на колесах, був упевнений у машині, але швидкість…

Він був не лише співаком і телеведучим, а й чимало часу приділяв волонтерству. На Майдані і після. Збирав гроші для армії, купував речі та автомобілі на фронт.

Тепер, за кілька років у своєму листі до загиблого співака працівники фіскальної служби вимагають повернути борг протягом 10 днів. Він начебто накопичився через несплачені внески фізичної особи-підприємця Кузьменка Андрія Вікторовича. Людей із таким ім'ям у реєстрі кілька, але лист надійшов саме за адресою співака - на столичний Виноградар.

Кузьму Скрябіна, який загинув 4 роки тому, оштрафували на 1600 гривень

Кузьму Скрябіна, який загинув 4 роки тому, оштрафували на 1600 гривень

Володимир Бебешко дивується, адже ФОП Кузьми Скрябіна припинив діяльність ще 4 роки тому.

"Вони неправильно зрозуміли тезу: "Андрій живий, Андрій завжди з нами!". Справа ж не в грошах. Справа в тому, що наведіть порядок якийсь. Хто є, кого немає", - говорить Володимир Бебешко.

І припускає, як на цю ситуацію відреагував би сам Кузьма.

"Знаючи Андрія, він буде ржати як кінь. Буде дуже сміятися, бо це дурниця", - каже Бебешко.

У фіскальній службі ТСН розповідають, що дізналися про цей лист лише зараз, зі ЗМІ. Керівник управління погашення боргу пояснює: Кузьма, як підприємець, мав незначний борг - внески за кілька місяців. Але як після його смерті змогли ліквідувати ФОП і з боргом, чиновники відповісти не можуть. Вибачаються перед рідними артиста.

"Ці суми є неправомірними і відповідна вимога була сформована автоматично. Це невідповідність єдиного реєстру фізичних осіб і даних, які містяться в фіскальній службі", - говорить керівник управління погашення боргу Головного управління ДФС Києва Денис Тофан.

Після розголосу борг із Андрія Кузьменка списали, хоча рідні співака, коли надійшов цей лист, гроші фіскалам одразу перерахували.

Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація