Помер соліст The Prodigy. Біографія та цікаві факти про Кіта Флінта

Помер соліст The Prodigy. Біографія та цікаві факти про Кіта Флінта

Фото: Associated Press

Причиною смерті вважається самогубство.

Соліст легендарного британського електронного гурту The Prodigy Кіт Флінт помер сьогодні у власному будинку у графстві Ессекс у віці 49 років.

За словами представників поліції, смерть музиканта не вважається підозрілою. Причиною смерті виконавця називають самогубство. Також у Мережі з'явилося фото, зроблене наприкінці травня 2018 року, де Флінт мав не зовсім здоровий вигляд.

Фото: instagram.com/anagato

ТСН.ua пригадує біографію викнонавця.

Майбутня легенда електронної музики Кіт Флінт народився 17-го вересня 1969-го року у Редбриджі (Східний Лондон). У роки юності переїхав до міста Брейнтрі, графства Ессекс, де вперше і зустрівся з співзасновником гурту Ліамом Гоулеттом. Хлопчики вчилися в одній школі, але не дружили, оскільки були у різних вікових паралелях.

Фото: Associated Press

А вже наприкінці 80-х Флінт зустрів діджея Ліама Гоулетта у рейв-клубі, де позитивно оцінив його музику. А вже після того, як прослухав його касету, Флінт наполегливо стверджував, що Гоулетт повинен грати свої треки на великій сцені, а сам Флінт і його друг Лірой Торнгілл можуть бути на підтанцьовці. Так, незабаром, а саме 1990 року утворився культовий колектив - The Prodigy. 

Цікаво, що назву запропонував Гоулетт на честь свого першого синтезатора - Moog Prodigy.

Спочатку творчого шляху гурту Кіт був просто танцюристом, але 1996 року вперше проявив себе як вокаліст у синглі Firestarter. Саме у відео, яке супроводжувало сингл, Флінт вперше був представлений в своєму новому образі, який став фірмовою маркою The Prodigy. 

А вже у найбільш успішному альбомі гурту The Fat of the Land, було представлено чотири пісні, в яких заспівав Флінт: Breathe, Serial Thrilla, Firestarter і Fuel My Fire. Успіх альбому,  зробив Флінта фактично особою The Prodigy.

У проекті Always Outnumbered, Never Outgunned голосу Флінта не було через розбіжності між Кітом і Ліамом. Передостанній збірник шанувальники почули 2009 року. Кіт знову записав для нього кілька треків. Останній альбом The Day Is My Enemy з композиціями гурту з'явився 2015 року.

Фото: Associated Press

Останнім часом Флінт експериментував з декількома соло і сайд-проектами, включаючи такі гурти, як FLINT і Clever Brains Fryin. За цей час Флінту вдалося випустити лише один комерційний сингл AIM 4 гурту FLINT. 

Щодо особистого життя, то музикант довгий час вів бурхливе життя, а своїх тимчасових подруг приховував від преси. Кіт вживав наркотики, багато пив та курив. Однак кардинально змінити своє життя зміг тільки після знайомства з діджейкою MAYUMI.

Вони зустрілися в Токіо, в клубі. За час шлюбу музикант став іншою людиною: вів здоровий спосіб життя, у вільний час любив попрацювати в саду. Він обожнював мотогонки та своїх собак.

Нагадаємо, позаминулого року легендарний гурт The Prodigy відвідав столицю України в рамках фестивалю Atlas Weekend. Також варто зазначити, що музиканти були зазначені як хедлайнери цьогорічного музичного фестивалю UPark, тепер незрозуміло, чи відбудеться довгоочікуваний виступ виконавців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація