Потап, Федишин та гурт KAZKA відповіли на звинувачення щодо несплати податків

Потап, Федишин та гурт KAZKA відповіли на звинувачення щодо несплати податків

Потап, Федишин та гурт KAZKA відповіли на звинувачення щодо несплати податків

Фото: instagram.com/realpotap

Українські зірки розповіли, чи відповідально ставляться до цих обов'язків.

Нещодавно у Мережі виник гучний скандал, буцімто деякі українські зірки недобросовісно сплачують податки.

Про це повідомляв виконувач обов'язків заступника голова Державної фіскальної служби Євген Бамбізов.

Бамбізов у соцмережі навів приклади, хто з українських селебріті відмовляється платити податки.

Так, у список недобросовісних платників, які невідповідально ставляться до цих обов'язків, увійшли DZIDZO, ПОЗИТИВ ("Время и Стекло"), KAZKA та інші представники шоу-бізнесу.

В контексті кампанії декларування доходів громадян, яка нещодавно завершилась, ми провели цілу низку заходів, залучаючи...

Опубликовано Евгений Бамбизов Пятница, 10 мая 2019 г.

"Імен для прикладу — купа. Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, Андрій Хливнюк (фронтмен "Бумбокс", ред.), ПОЗИТИВ ("Время и Стекло"), Марія Яремчук, Амадор Лопес, а також — цьогорічна претендентка на право представляти Україну на "Євробаченні-2019" MARUV та її суперниці у Нацвідборі на конкурс Tayanna та KAZKA", — заявив у Facebook Бамбізов.

У відповідь заступнику голови Державної фіскальної служби Євгену Бамбізову українські знаменитості дали коментарі. Артисти розповіли журналістам ТСН.ua, що справно платять податки й не відхиляються від цих обов’язків.

Фото: instagram.com/dzidzio

"Цей допис у Facebook свідчить або про некомпетентність, або про необізнаність, або про бажання пропіаритись. Дзідзьо не являється суб'єктом підприємницької діяльності. Він є співробітником компанії, в якій отримує зарплату. Він ще є співвласником компанії, і компанія сплачує йому дивіденди та авторські. Якщо людина є працівником компанії, то платити податки в індивідуальному порядку не повинна. Дзідзьо є абсолютно сумлінним і зразковим платником податків. І все прозоро. Так, ми непогано заробляємо, але є і чималі витрати – зарплати музикантів, колективу, утримання офісу, студії та багато іншого. З прибутку обох наших компаній ми сплачуємо всі податки. От наприклад минулого місяця ми виплатили Дзідзьо дивіденди 500 тисяч, і одразу 58 тисяч податку сплатили",- коментує Анатолій Безух, продюсер Дзідзьо.

Зізналася, чи сплачує податки, українська співачка Ірина Федишин.

Фото: instagram.com/irynafedyshyn

"Не знаю, чому я опинилася в цьому списку, я шокована. Ми з чоловіком тривалий час платимо податки. Я не дуже добре розбираюсь, проте в нас є бухгалтер, і всю звітність сумлінно подає. Дуже сумно, чесно", – розповідала артистка.

Прокоментував ситуацію і продюсер Федишин Віталій Човник.

"Нас звинуватили, що ми платимо мало. Але склалась така ситуація – Ірина зареєстрована як підприємець лише кілька місяців, до цього всі податки сплачувались від мого імені. Останні місяці року, коли Ірина вже була платником податків, були великі витрати на шоу – костюми, постановка, робота великої команди – і вийшло, що податку з прибутку сплачується менше, оскільки були великі видатки. Гонорари за ці шоу Ірина отримає наприкінці 2019 року, і тоді все буде видно у декларації. Ще треба враховувати, що і я залишаюсь платником податків, і ми все справно платимо".

Відомий репер Потап зізнався, що він зразковий платник податків.

Фото: instagram.com/realpotap

"6 чи 7 років ми ходимо в податкову, і все платимо. Щодо моїх підлеглих, вони всі сумлінні платники податків. Позитив, можливо, через зайнятість у двох колективах не встиг дійти до податкової, але обов'язково це зробить. Я вважаю це питання дуже принциповим як керівник компанії, це дуже важливо", – зазначив репер.

Впевнено відповіли фіскальним службам і гурт KAZKA, який повідомив, що Бамбізов опублікував неправдиву інформацію, говориться у KP.UA.

Фото: instagram.com/kazka.band

"Євген Бамбизов опублікував неправдиву інформацію. Серед "зірок, які далеко не завжди виступають зразковими платниками податків" він вказав ім'я Олександри Зарицької — солістки гурту KAZKA. У той час як Олександра чесний платник податків, і всі її доходи оподатковуються згідно з чинним законодавством України. Хочемо звернути увагу державних органів на те, що поширення дезінформації ганьбить репутацію, честь і гідність артистів. На наш погляд, важливо утримуватися від оцінювальних суджень осіб, які обіймають такі високі посади. Навіть на своїй особистій сторінці необхідно усвідомлювати відповідальність за поширення неправдивої інформації й вибір помітних заголовків, властивих жовтій пресі", – зізнався менеджер гурту

Також прокоментувала цю ситуацію голова столичної податкової служби Людмила Демченко. Вона повідомила, що у Києві зареєстровано 112 відомих, публічних людей.

"Цьогорічна кампанія декларування показала нам яскраві приклади, коли декларували й відомі, публічні люди. До нашого центру обслуговування приходив Монатік. До речі, він перший задекларував і сплатив податки через електронний кабінет. В Печерській податковій у нас був такий відомий відвідувач, як Олег Винник, який також прийшов і задекларував свої доходи. В Києві у нас зареєстровано 112 відомих, публічних людей. З них 24 – народні артисти. І з них чимало не мають сплачувати податки особисто, оскільки вони офіційно працевлаштовані, приміром, у продюсерських центрах чи інших компаніях. Саме ці компанії є податковими агентами й мають декларувати й сплачувати податки. Левова частка артистів отримують доходи за межами України, і це також регламентується окремо. На сьогодні ще рано говорити, хто є доброчесним платником, а хто не зовсім. Хоч кампанія офіційно закінчена 2 травня, але фактично ще до 1 липня будь-яка фізична особа, яка не встигла подати декларацію, подати її й сплатити штраф всього 170 гривень", – повідомила Демченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація