"Просто Гаррі": онук Єлизавети ІІ публічно відмовився від королівського титулу

"Просто Гаррі": онук Єлизавети ІІ публічно відмовився від королівського титулу

Фото: Associated Press

Герцог Сассекський без дружини та сина прибув до Великої Британії.

Онук королеви Єлизавети ІІ принц Гаррі, який вже 1 квітня офіційно вийде з королівської родини та припине використовувати бренд SussexRoyal, наразі прибув до Великої Британії.

Причиною повернення герцога Сассекського із Канади до Лондона стала його участь в одному з останніх заходів який він відвідав, як старший член королівської родини. Примітно, що його дружина Меган та син Арчі не склали цього разу йому компанію і на батьківщину він прибув сам.

Так, Гаррі з'явився на саміті на підтримку власної ініціативи з природоохоронного туризму Travalyst в Единбурзі.

Фото: Associated Press

Однак за повідомленням видання The Sun, герцог неабияк спантеличив організаторів заходу, ще до свого виходу на трибуну. Так, попри те, що з подружжя Гаррі та Меган офіційно будуть зняті королівські повноваження 31 березня, він вже зараз висловив бажання не мати нічого спільного з монаршою сім'єю.

Фото: Associated Press

Зазначається, що під час конференції, представляючи принца, ведуча заходу зауважила, що він попросив звертатися до нього тільки на ім'я.

"Він пояснив, що звертатися до нього варто просто Гаррі. Тому, пані та панове, надайте великий і теплий шотландський прийом Гаррі!" - передає слова журналістки видання.

Фото: Associated Press

Таким чином онук Єлизавети ІІ вирішив довести, що заборону бабусі на використання королівського титулу він та його дружина сприйняли доволі байдуже, адже за їхніми словами вони і не збиралися цього робити.

Зауважимо, що ймовірно за декілька днів до Великої Британії прибуде і дружина Гаррі, оскільки вже впродовж наступних двох тижнів у пари заплановано кілька спільних заходів. Так, відомо, що першим після "Мегзіту" офіційним виходом герцогів стане церемонія вручення премії Endeavour Fund Awards в Лондоні 5 березня, Потім, 7 березня вони відвідають музичний фестиваль "Маунтбеттен" в Альберт-холі. Свої останні обов'язки вони виконають 9 березня у Вестмінстерському абатстві, де відбудеться служба, приурочена до Дня Співдружності. 

Нагадаємо, королівська родина заявила про бажання жити на дві країни - Британію і  Канаду у заяві про вихід їх із королівської родини. Таке рішення пари шокувало не тільки шанувальників пари, але і рідних принца. Але згодом королева Єлизавета ІІ все ж таки підтримала рішення подружжя відмовитися від королівських привілеїв і повідомила про "перехідний період" у цьому процесі. 

Своє рішення про Гаррі пояснив тим, що після одруження з американською акторкою Меган Маркл вони сподівалися, що продовжать служити королеві, але без державного фінансування, але це було неможливим. 

Також відомо, що принц Гаррі і Меган Маркл все таки не зможуть використовувати титули Його і Її Королівська високість. Також вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків. Разом з цим пара зголосилася відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії. Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів. Окрім того, якщо принц Гаррі та Меган Маркл ухвалили рішення вийти з королівської, то повинні повернути британським платникам податків гроші, які були витрачені нв весілля. Загалом борг пари на сьогодні становить 5 млн фунтів стерлінгів.

Фото: Associated Press

Також королева Єлизавета ІІ позбавила онука та його дружину ролі послів молоді країн Співдружності. Подейкують, що це була одна з найулюбленіших місій подружжя. 

Наразі подружжя проживає у Канаді, де вже встигли викликати незадоволення місцевих жителів. Канадці були вимушені скласти петицію з проханням не покривати рахунки королівському подружжю за допомогою платників податків. 

Чим планують займатися герцоги у Канаді достеменно невідомо, однак нещодавно стало відомо, що подружжя зароблятиме собі на життя, знімаючи документальні стрічки. Пара займатиметься виробництвом і озвученням документальних фільмів на соціальні теми, зокрема, психічне здоров'я та зміна клімату. А також повідомлялося, що Меган начебто стане ведучою реаліті-шоу "I Do, Redo".

Так, герцогиня допомагатиме своїй подрузі-дизайнерці Джессіці Малроні планувати другу весільну церемонію для пар, у яких перша була невдалою через трагедію.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сассекси йдуть з палацу
Наступна публікація