"Схоже на упереджене ставлення": MARUV не може виїхати з Росії через коронавірусний карантин

"Схоже на упереджене ставлення": MARUV не може виїхати з Росії через коронавірусний карантин

Фото: instagram.com/maruvofficial

Співачка обурилася на українське консульство.

Українська співачка Анна Корсун, також відома як MARUV, не може повернутися до України через коронавірусний карантин.

У неввічливості вона звинуватила українське консульство. Відповідне звернення MARUV опублікувала у своєму Instagram.

"Я зараз дзвонила в консультсво українське, щоб пояснили, як дістатися додому. І це просто найбільш неввічливе консульство, яке тільки може бути. Дівчина-операторка - просто психована ідіотка. Вдруге, коли я зателефонувала уточнити інформацію, вона просто скинула слухавку", - розповіла Корсун.

Співачка пояснила, що не змогла виїхати з Росії раніше "з об'єктивних причин".

"Вони просто кажуть: "Той, хто хотів виїхати, вже виїхав". Так не робиться. Це схоже на упереджене ставлення до громадян України, які зараз перебувають у Росії", - обурилася MARUV.

Читайте також:

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація