Симбіоз архаїки та майбутнього. ONUKA та НАОНІ відіграли аншлагові концерти у Києві

Симбіоз архаїки та майбутнього. ONUKA та НАОНІ відіграли аншлагові концерти у Києві

Фото: facebook.com/onuka.official

Музиканти захопили киян дуетом з The Maneken та неймовірною енергетикою.

Коли музиканти кайфують на сцені – це круто. Та коли на сцені кайфує кілька десятків професіоналів – це концерт ONUKA та НАОНІ.

Неймовірна колаборація гурту із Національним академічним оркестром народних інструментів триває вже не перший рік, однак наразі її популярність сягнула такого піку, що в Києві довелося робити два концерти поспіль, аби всі охочі мали змогу відвідати шоу. До слова, кожен виступ зібрав у Жовтневому палаці неймовірний аншлаг.

Спільна робота електронного музичного гурту та оркестру народних інструментів - це феномен, який не залишає байдужим нікого. І цю тезу підтверджує публіка, яка "штурмувала" концертну залу після третього дзвінка – тут тобі і юні меломани, і поважні пані на підборах та з хутряними боа, і діти, які висловлюють своє захоплення гучними спробами імітувати англійські тексти Нати Жижченко.

Фото: facebook.com/onuka.official

Загалом, музиканти відіграли більше 15 композицій. Їх важко назвати піснями, адже неймовірне аранжування та адаптація музики гурту до звучання народних інструментів перетворило їх на повноцінні музичні твори.

Тут були і вже відомі хіти гурту, зокрема, Vidlik, "1986", Other, Zavtra, і пісні з нового альбому Mozaika.

Композиція, якою музиканти відкрили концерт, була Misto, і вона одразу зірвала овації залу.

Фанати почули трек Vsesvit, який, за словами Нати Жижченко, є "найсвітлішою роботою гурту".

З нового альбому музиканти також заграли маніфест Guns don’t shoot та нову композицію, для якої звучання на сцені Жовтневого стало прем’єрою.

Музиканти потішили фанів навіть виконанням народної пісні у перерві між власними композиціями.

Багато пісень зустрічали стоячими оваціями та емоційними криками. Сама ж Ната традиційно гіпнотизувала фанів не тільки співами та грою на кількох музичних інструментах (сопілці, тріскачці), але й своєю особливою манерою виступу.

На концерті одразу захоплення викликала неймовірна естетика у всьому та величезний професіоналізм. Будь-які незручності артистів для глядача були абсолютно непомітні. Навіть спілкування солістки із звукорежисерами більше виглядало як елементи виступу, а не вирішення нагальних проблем зі звуком.

Приємним сюрпризом для фанів стала поява на сцені Євгена Філатова, соліста гурту The Maneken та чоловіка Нати Жижченко. Разом вони виконали композицію Hope.

Євген Філатов / Фото: facebook.com/onuka.official

Попри високий рівень самого концерту, під час виступу між фанами та музикантами виник доволі інтимний зв’язок. Зокрема, завдяки коментарям Нати Жижченко до різних композицій та взагалі висловленню власної життєвої позиції.

Вона розповіла і про знайомство з художнім керівником та головним деригентом оркестру НАОНІ Віктором Гуцалом та про пісню-присвяту власному дідусеві.

"Це не бенефіс 70-річної людини, але хочеться представити всю команду", - поділилася під час концерту Жижченко та дійсно представила усіх, причетних до створення події, зокрема, авторів аранжування, звукових режисерів та авторів образу гурту.

Музикантів емоційно викликали на біс гучними оплесками і тупанням, і довго не відпускали зі сцени.

Повʼязані теми:

Наступна публікація