Студія "Квартал 95" продає американській компанії формат серіалу "Слуга народу"

Студія "Квартал 95" продає американській компанії формат серіалу "Слуга народу"

Студія "Квартал 95" продає американській компанії формат серіалу "Слуга народу"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Угода перебуває на стадії підписання контракту.

Відома студія "Квартал 95" і американська компанія-мейджер FOX Studios досягли домовленостей про продаж опціону на формат українського серіалу "Слуга народу" США. Угода на стадії підписання контракту. Протягом найближчого року продюсувати і виробляти серіал за форматом "Кварталу 95" в США буде компанія Imagine.

Контракт з FOX Studios укладає компанія Eccho Rights, багаторічний партнер і міжнародний дистриб'ютор проектів Студії "Квартал 95".

На думку європейських медіаекспертів, це безпрецедентний випадок, коли вітчизняний формат серіалу, придуманий і реалізований в Україні, йде на експорт в США. Традиційно кіноіндустрія Сполучених Штатів Америки постачає контент і формати серіалів на весь світ.

Зазначимо, що політична комедія "Слуга народу" стала найбільш рейтинговим серіалом українського телебачення восени 2015-го року, ставши абсолютним лідером телеперегляду на каналі "1+1" за всіма аудиторіями, в тому числі, за комерційною аудиторією 18-54. "Слуга народу" став справжньою подією українського ТБ-ринку. Історія шкільного вчителя історії Василя Голобородька, звичайного чесної людини, яка випадково стає Президентом країни, стала дуже популярною.

В Україні "Слугу народу" переглянуло понад 20 мільйонів телеглядачів. Серіал був показаний на ТБ в інших країнах (Естонія, Молдова, Казахстан), отримав кілька нагород на міжнародних фестивалях медіаконтенту (США, Німеччина, Південна Корея) і куплений для показу низкою великих онлайн-платформ. Кількість його переглядів на офіційному Youtube-каналі "Кварталу 95" на сьогоднішній день становить близько 98 мільйонів.

В серпні 2016-го року в Україні стартували зйомки продовження "Слуги народу" - повнометражного фільму і другого сезону популярного серіалу.

Володимир Зеленський, художній керівник Студії "Квартал 95" коментує: "Ми пишаємося тим, що наш формат зацікавив найбільшу американську студію-мейджера FOX Studios. Мені здається, це важливо не тільки для української медіа-індустрії, але для України: продукт придуманий і реалізований тут перетнув океан і буде реалізований у США, в країні, яка десятки років визначає тренди і експортує своє кіно і серіали по всьому світу. Історія звичайного чесної людини, яка раптом стає Президентом і починає боротьбу з корупцією на всіх рівнях, універсальна, близька і зрозуміла глядачам різних країн, тому що у всьому світі люди хочуть бачити у владі порядних політиків".

Нагадаємо, зараз в Україні знімають продовження політичної комедії "Слуга народу" з Зеленським.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація