Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Телешеф Руслан Сенічкін обмінявся гастрономічним досвідом з відомим французьким кухарем

Володар зірки "Michelin" Жеремі Морен завітав до України.

Народний кулінар і ведучий програми "Сніданок з 1+1" Руслан Сенічкін, який на етнофестивалі частував екзотичним джемом, зустрівся з відомим французьким кухарем – Жеремі Мореном.

Відомий гуру кулінарії вперше завітав до України в рамках всесвітнього Дня французької кухні, який відзначаться 19 березня. 1300 кухарів на п'яти континентах одночасно запропонують у своїх ресторанах меню із страв французької кухні, яку навіть включено до світової спадщини ЮНЕСКО. Україна також бере участь.

Зі знаменитим шеф-кухарем Сенічкін продуктивно провів цілий день і зробив низку гастрономічних відкриттів.

"Щоб познайомити українців з чудовою французькою кухнею, до Києва завітав шеф-кухар Жеремі Морен. Якщо в кіноіндустрії вручають "Оскар" у Голівуді, то у гастрономічному світі – це зірки Michelin. І він – володар цієї зірки. Українці французькою кухнею захоплюються, та нам теж є, що запропонувати, і я з радістю знайомив Жеремі із українськими цікавими гастрономічними ідеями", - розповідає Руслан.

Сенічкін з французьким кухарем_1
mvs.gov.ua
Сенічкін познайомив Морена з українською кухнею

"У своїх стравах я намагаюся поєднати море та землю", - усміхається французький шеф-кухар. Сам він родом із Нормандії, тому надає перевагу тому, завдяки чому відомий його край: морепродукти, м'ясо та овочі.

Жеремі запросив Руслана Сенічкіна на ексклюзивний майстер-клас в одному з ресторанів французької кухні. Повчитися у мсьє Морена також прийшли ще кілька українських шеф-кухарів. До речі, Сенічкін був єдиним запрошеним телекулінаром.

Сенічкін з французьким кухарем_2
mvs.gov.ua
Жеремі Морен провів майстер-клас

Жеремі розкрив Руслану секрет приготування своєї фірмової страви - ролів з фуа-гра і креветок. Цю закуску він придумав сам. А головна родзинка страви в тому, що "упаковкою" для ролу є желе на основі винного соусу.

Під час майстер-класу Руслан уточнював у мсьє Морена, чим можна замінити ексклюзивні французькі інгредієнти.

Наприклад, замість французького конфітюру для соусу відмінно підійде джем з цедри, який люблять готувати багато українських господинь. Кислинку додасть звичайний лимон. А замість креветок можна використовувати морську рибу.

Сенічкін з французьким кухарем_3
mvs.gov.ua
Жеремі Морен провів майстер-клас

Майстер-клас від Жеремі Морено зовсім скоро можна буде побачити в кулінарній рубриці Руслана Сенічкіна у програмі "Сніданок з 1+1".

Нагадаємо, що у світ вийшов другий наклад кулінарної книжки Руслана Сенічкіна "Сніданки: Зима, Весна, Літо, Осінь". Замовити добірку можна на сайті.

Відео Сенічкін відкрив французькому володарю зірки Michelin українські сало і бринзу

Залиште свій коментар

Вибір редакції