Том Генкс, Ольга Куриленко, Ідріс Ельба: зірки, які одужали від коронавірусу

Том Генкс, Ольга Куриленко, Ідріс Ельба: зірки, які одужали від коронавірусу

Селебрітіс доводять, що недугу можна побороти.

Коронавірус з китайського Уханя нажахав увесь світ.

COVID-19 не жаліє ні звичайних людей, ні світових зірок. Так, підчепили недугу голлівудський актор Том Генкс та його дружина Ріта Вілсон, "дівчина Бонда" Ольга Куриленко, зірки "Гри престолів" Крістофер Гів'ю та Індіра Варма, британський актор Ідріс Ельба, акторка стрічки "Мумія Повертається" Донна Ейр, голлівудська акторка українського походження Іванна Сахно, співачка Пінк, скандальний продюсер Гарві Вайнштейн, іспанський оперний співак Пласідо Домінго та російський виконавець Лев Лещенко.

Втім, знаменитості на своєму прикладі доводять, що недугу можна побороти. ТСН.ua підготував добірку зірок, які одужали від коронавірусу.

Том Генкс

Фото: Associated Press

Першим із зірок захворів на вірус із Китаю голлівудський актор Том Генкс та його дружина Ріта Вілсон.

Хвороба спіткала подружжя в Австралії. Саме там  Том знімався у новому фільмі. Невтішну новину знаменитість повідомив у своєму Instagram 12 березня. Згодом син актора Чет розповів, що батьки не панікували та проходили всі необхідні медичні процедури.

Фото: instagram.com/tomhanks

І вже за п’ять днів, 17 березня, стало відомо, що пара одужала. Актор разом із коханою виписався із госпіталю та вирушив на домашній карантин, де повідомив, що у нього вже не було лихоманки. 28 березня пара повернулася до Америки та самоізолювалася на 14 днів.

Ольга Куриленко

Фото: Associated Press

15 березня ошелешила новиною про хворобу голлівудська акторка з українським корінням Ольга Куриленко.

"Дівчина Бонда" перебувала в ізоляції вдома у Лондоні. Її не госпіталізували, оскільки лікарні були переповнені. Також Куриленко  припустила, що могла заразитися на COVID-19 у таксі. 18 березня зірка розповіла, як лікувалася. Так, зірка пила лише парацетамол за високої температури і болях. Також для підтримки імунітету Ольга приймала вітаміни С, Е, Д, B5, Curcumin (Turmeric), Zinc.

Фото: instagram.com/olgakurylenkoofficial

23 березня Куриленко повідомила, що одужала та поділилася про перебіг хвороби.

"У перший тиждень мені було дуже погано і я майже весь час лежала з високою температурою і багато спала. Я спала 12 годин за ніч і потім ще години 3-4 вдень! Піднятися було важко. Втома божевільна. Головний біль дикий. У другий тиждень температура повністю пішла і з'явився легкий кашель. Втома залишилася. Тепер практично жодних симптомів немає", – розповіла акторка та додала, що почала вільно спілкуватися з сином.

Ідріс Ельба

Фото: Associated Press

16 березня повідомив про коронавірус британський актор Ідріс Ельба.

Актор припустив, що його могла заразити дружина прем'єр-міністра Канади Софі Трюдо, з якою він бачився за два тижні до виявлення COVID-19. Ельба говорив, що у нього жодних симптомів не було, а здав він тест про всяк випадок. Щоправда, артист зауважив, що у день здавання тесту у нього крутило тіло. Дружина Ідріса не ізолювалася від нього і, врешті, також підхопила вірус.

Фото: Associated Press

1 квітня актор повідомив, що одужав разом з коханою та не має жодних симптомів.

Пінк

Фото: Associated Press

4 квітня американська співачка Пінк повідомила, що два тижні тому разом із трирічним сином інфікувалася коронавірусом.

Артистка та її родина два тижні були на самоізоляції вдома, а декілька днів тому її повторний тест на коронавірус вже був негативний.

За словами виконавиці, вірус поводиться досить неочікувано. Щойно артистка думала, що все найгірше позаду, як знову з'являвся новий симптом. Пінк вперше за 30 років довелося використовувати інгалятор через сильні напади астми. Артистка зауважила, що її трирічному сину Джеймсону було дуже-дуже зле. І три тижні потому у хлопчика досі тримається температура.

Фото: instagram.com/pink

Разом з тим вона розповіла, що у її чоловіка Кері Гарта і 8-річної доньки Віллоу нового коронавірусу не виявили.

Також зірка заявила, що вона пожертвує мільйон доларів на боротьбу з COVID-19.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Життя зірок
Наступна публікація