У Києві померла дружина відомого оперного співака

У Києві померла дружина відомого оперного співака

У Києві померла дружина відомого оперного співака

Покійна вдова Гнатюка - в центрі фото / Фото: Гордон

Галині Гнатюк було 88 років.

Український оперний співак Дмитро Гнатюк помер наприкінці квітня 2016-го року. Його вдова Галина, за словами невістки Наталії, не змогла пережити важкої втрати, перенесла кілька інсультів і виявилася прикутою до ліжка.

Минулого тижня її виписали з клініки "Феофанія" і перевели на реабілітацію в Київську міську клінічну лікарню №18, пише "Гордон".

На жаль, 20-го червня ввечері на 89-му році життя жінка померла.

Покійні Галина та Дмитро Гнатюки прожили у шлюбі 66 років. Галина Макарівна працювала в Інституті мовознавства. Видатний мовознавець, історик української мови, доктор філологічних наук, співавтор багатотомного "Словника української мови" і ряду енциклопедій, лауреат державної премії.

Невістка жінки, Наталія Гнатюк, згадує її дуже теплими словами.

"Галина Макарівна була чудовою людиною. Вона ніколи не стояла за спиною Гнатюка, самостійно робила наукову кар'єру, дбала про сім'ю. Любляча мама. Хоч я невістка, але завжди відчувала себе донькою. Вірна дружина. Вона просто не змогла перенести смерть чоловіка. Перший інсульт у неї стався через дев'ять днів після похорону Дмитра Михайловича. Відновитися після удару вона вже не змогла, вона всього на 52 дні пережила свого чоловіка ", - пригадала Наталія.

Зауважимо, прощатимуться із Галиною Гнатюк 23-го червня в Київській міській клінічній лікарні №18 з 11.00 до 12.00. Поховають її на Байковому кладовищі поруч із чоловіком.

Нагадаємо, Дмитро Гнатюк, окрім багатьох пісень, був виконавцем культових "Два кольори" і "Як тебе не любити, Києве мій!".

Повʼязані теми:

Наступна публікація