У Національній Опері України скандально усунули керівника балетної трупи

У Національній Опері України скандально усунули керівника балетної трупи

"Гланцевий імідж" Матвієнка не догодив критикам / Фото: ТСН.ua

Керівника балетної трупи Дениса Матвієнка зміщено з посади.

Національна Опера України бере приклад з Большого театра, який постійно перебуває в центрі скандалів та закулісних інтриг, повідомляє "Сніданок з 1+1".

Півтора роки тому балетну трупу Національної Опери очолив Денис Матвієнко , який входить до 10-ки найкращих танцівників світу. За час керівництва Дениса на сцені національного театру з'явився сучасний балет Radio and Juliette на музику Radiohead. На його персональне запрошення до України вперше приїхала світова зірка Наталія Макарова й так народилася містична "Баядерка". А минулого тижня вперше на сцені Оперного виступив найкращий сучасний балет з Нью-Йорка Complexions.

Однак, виявилося, що за півтора роки Дениса офіційно так й не призначили на посаду, а тиждень тому, коли він був на гастролях у Лондоні, на сайті Національної Опери його перемістили з керівництва до складу Солістів балету.

"Коли я запропонував зробити Radio and Juliette півтора роки тому - дуже скептично поставилася дирекція і т.д. Я впевнений був, що Radio abd Juliette всім сподобається, і це так і сталося", - каже Матвієнко.

Матвієнко - надто гучне ім'я в балеті, щоб піти з посади мовчки. Сьогодні вдень танцівник збирає прес-конференцію, на якій розповість про репресії в культурі та хто й чому заважає йому працювати. До прес-конференції по скайпу долучиться бунтар Большого театра Николай Цискарідзе. А вже завтра вони вдвох вийдуть на сцену Національної опери аби станцювати шедеври російських сезонів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація