Україна відмовилася від участі в конкурсі "Євробачення-2019"

Україна відмовилася від участі в конкурсі "Євробачення-2019"

Фото: instagram.com/eurovision.ua

Відповідну заяву зробили у НСТУ.

Щойно Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) оголосила, що цьогоріч Україна не поїде на конкурс "Євробачення-2019", який відбудеться у Тель-Авіві.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті "UA:Суспільне мовлення".

"У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2019". Суспільний мовник вважає за потрібне започаткувати суспільний діалог у форматі ток-шоу, форумів та обговорень за участі провідних експертів сфери для формулювання позиції українського суспільства щодо цієї проблеми, а також напрацювання пропозицій до проекту закону України, що міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів із державою-агресором на майбутнє", - йдеться у повідомленні.

У заяві також сказано, що після довгих перемовин з MARUV та після відмови виконавиці підписувати договір з НСТУ, Суспільне мало право самостійно призначити представника.

"Альтернативним способом визначення представника від України на Євробачення-2019 правила визнають його безпосереднє призначення мовником. Тобто Суспільний мовник міг би обрати будь-якого виконавця не з числа учасників Національного відбору. Проте від такої альтернативи Суспільний мовник відмовляється, адже з повагою ставиться до вибору глядачів у Національному відборі. Тому в ситуації непідписання договору про участь у Євробаченні з переможцем телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами Національного відбору. Гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019", - наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, що скандал навколо "Євробачення-2019" розгорнувся після перемоги на нацвідборі співачки MARUV.

Повʼязані теми:

Наступна публікація