"Україна втратила Крим": фіналістки нацвідбору на "Євробачення" ANNA MARIA шокували заявою

"Україна втратила Крим": фіналістки нацвідбору на "Євробачення" ANNA MARIA шокували заявою

"Україна втратила Крим": фіналістки нацвідбору на "Євробачення" ANNA MARIA шокували заявою

Фото: facebook.com/annamariashow

Артистки прокоментували анексію АРК Росією.

Фіналістки нацвідбору на "Євробачення-2019", сестри-близнючки Анна та Марія Опанасюк розповіли, що думають стосовно анексії Криму Росією.

Співачки, які є заслуженими артистками Автономної Республіки Крим, на запитання, "чий Крим", відповіли: "Крим – наш, бо це наш дім. Мій з моєю сестрою. Ми там народилися, ми там почали співати".

Однак протягом всього інтерв'ю Роману Скрипіну на кримськотатарському телеканалі ATR, виконавиці так і не відповіли на запитання про окупацію РФ півострова.

"Ми не будемо говорити ті фрази, які ви очікуєте від нас почути... Сталося те, що там з'явилися два кордони – український і російський. І всі розумні люди зроблять висновки самі", – сказала одна з сестер про події 2014 року.

Стосовно того, "що сталося з Кримом" Анна та Марія, ухиляючись від прямої відповіді, сказали "що Крим лишився Кримом", де "ті ж самі гори, і те ж саме повітря".

Врешті, одна з сестер – Анна Опанасюк – вирішила таки дати більш точну відповідь: "Мені здається, що Україна просто втратила Крим. Це наша думка. Безліч політиків можуть казати, що Крим наш з української сторони. Ми кажемо, що це наш дім. Та, як сказав наш земляк Олександр Усик, можемо безліч разів казати, що Крим наш, але ми їдемо додому через два кордони".

Однак у той же час артистки запевнили, що не поїдуть виступати в кремлівський палац перед Путіним, якби їх запросили. "Ні. Тому що це наша позиція. Ми можемо її не пояснювати, але ми не поїдемо. Деякі речі ми не повинні пояснювати".

Коли співачок попросили окреслити їхню позицію і відповісти, чи вважають вони, що у березні 2014 року Росія окупувала Крим, який є українським, вони не захотіли відповідати.

"Слухайте, ми ж не балотуємося у президенти України. На це запитання ми просто не будемо відповідати, тому що ми не політики. Ми не є членами секретаріату президента, щоб відповідати на такі складні політичні запитання", – сказали артистки.

Нагадаємо, що раніше інша фіналістка нацвідбору на "Євробачення" YUKO прокоментувала своє російське громадянство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація