Українські зірки поділилися враженнями від нашумілого серіалу "Чорнобиль"

Українські зірки поділилися враженнями від нашумілого серіалу "Чорнобиль"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Вже сьогодні на каналі "1+1" стартує сенсаційна прем’єра серіалу.

18 червня о 20:45  телеканал "1+1" покаже серіал "Чорнобиль" про українську трагедію, яка сколихнула світ. Проект став подією року міжнародного рівня та ще до завершення знімань очолив рейтинг найкращих серіалів усіх часів IMDb, залишивши позаду нашумілу "Гру престолів".

А вже після виходу першої серії Мережу заполонили рецензії кінокритиків, лідерів думок та захоплені й емоційні відгуки інших глядачів.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Українські зірки також поділилися думками та емоціями від перегляду  серіалу.

Так свої враження виказала ведуча проектів "Світське життя" і "Голос країни" Катерина Осадча.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Я дивилася серіал Чорнобиль від НВО. Усі 5 серій. Дуже важливо, що продюсери та сценаристи не змінювали імена персонажів, а показали справжню історію аварії на Чорнобильській АЕС. Після перегляду я почала шукати більше інформації про долі ліквідаторів наслідків катастрофи і дізналася, що деякі з них живі. Уявляєте? Сьогодні вони звичайні люди, про них не говорить вся країна, їх не згадують 26 квітня, у День пам'яті Чорнобильської трагедії. Але ж вони — герої! Мене дуже тішить, що "1+1" покаже серіал "Чорнобиль" і його побачить багатомільйонна телеаудиторія. Адже це історія, яку ми маємо знати й пам'ятати. Раджу подивитися проект, аби зрозуміти, як рішення окремих людей та затьмарення владою можуть змінити життя цілої країни та призвести до катастрофи. Сподіваюся, наступне 26 квітня стане днем, коли ми щиро вшануємо пам'ять героїв-ліквідаторів, які, на жаль, загинули, та особисто подякуємо тим, хто вижив", — розповіла Катерина.

Емоційно про серіал на своїй сторінці в Instagram висловився шоумен, продюсер та ведучий проектів "Танці з зірками" і "Голос країни" Юрій Горбунов.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Чорнобиль! Ця трагедія стосується кожного! Це все про нас, про українців, які стали заручниками людської недбалості і радянської системи нехтування людськими долями. Обов‘язково подивіться серіал "Чорнобиль"! Ви будете вражені правдивістю відтвореної історії", - йдеться у пості ведучого.

Про свої відчуття та враження від серіалу "Чорнобиль" також розповів керівник Управління виробництва нехудожніх проектів "1+1 Продакшн", автор та продюсер документально-історичних фільмів, зокрема циклу "Україна повернення своєї історії" та нового проекту "Таємниці великих українців" Акім Галімов.

Фотограф Олексій Філіппов, "Локальна історія" / Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Серіал "Чорнобиль" говорить про те, що у кожної брехні є своя ціна. І саме брехня радянської влади спричинила жахливу трагедію, що забрала та зруйнувала багато життів.  Документальність і точність, з якою відтворена кожна секунда аварії, дійсно вражає.  Дивишся серіал і складається відчуття, ніби сам сидиш за пультом керування реактора. А завдяки роботі саунд-дизайнерів, здається, що звук радіації лунає просто у вухах, відчувається атмосфера невидимої загрози. Та найбільш емоційним, аж до мурах, для мене став останній кадр серіалу — "за даними радянської влади, в результаті аварії на ЧАЕС загинула 31 особа".  І цю брехню роками не наважувались офіційно спростувати", — поділився думками Акім, відзначаючи ретельну роботу сценариста серіалу Крейга Мезіна. 

Кадри з серіалу "Чорнобиль" / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Лідерка гурту ONUKA Ната Жижченко чесно сказала про моменти, які її у проекті збентежили, та водночас висловила повагу до команди, яка працювала над його створенням.

"Серіал мені неабияк сподобався, попри деякі неточності та вимисли. Потрібно зауважити, що цей проект спрямовано на аудиторію, яка не є ліквідаторами, евакуйованими та фізиками-ядерниками. Тому, на мою думку, такі художні засоби абсолютно допустимі для полегшення розуміння наукових питань. Авторам вдалось показати, наскільки подія була жорстокою та кривавою, але передати атмосферу масштабності ліквідації — ні. Це думка і моя, і мого батька, і людей зі станції. Поміж тим, акторська гра, атмосферність, увага до деталей — схиляю голову. Класна робота у ракурсі просвітлення міжнародної спільноти", — розповіла Ната.

Кадри з серіалу "Чорнобиль" / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя розповів, що дивився серіал разом із дружиною – Alyosha.

"Ми з Оленою подивилися серіал "Чорнобиль". Причин було декілька. Я з самого дитинства цікавився цією історією і читав книжки, які були видані у часи Радянського союзу з цієї теми. Мені було цікаво, як про Чорнобиль зняли світові режисери. Олена ж так само зачіпала тему Чорнобильської катастрофи, коли  брала участь у Євробаченні з піснею "Sweet people". Відеокліп вони знімали в Чорнобильській зоні. Я вражений самим серіалом, тим драматизмом, з яким передана ця катастрофа всесвітнього масштабу. І, судячи з рейтингів у соціальних мережах, серіал дійсно заслужено посів перше місце в історії поміж всіх інших серіалів. Тому що, на мою думку, лише завдяки цьому серіалу світ дізнався про відвагу простих людей, здебільшого українців, про те, на що вони йшли, щоб врятувати світ від непоправної катастрофи. Крім того, я чекаю після цього серіалу реакції офіційних державних органів щодо відновлення чи, скажімо, посилення уваги до пам‘яті героїв Чорнобиля у вигляді пам‘ятників і назв вулиць. Що давно пора було зробити". - зазначив Тарас.

Кадри з серіалу "Чорнобиль" / Фото: прес-служба каналу "1+1"

 Коротко, проте емоційно, висловила свою думку співачка Злата Огнєвіч.

"Відлуння Чорнобиля ми чуємо й пам‘ятаємо донині. Рокова помилка коштувала людству тисячі життів. Але, водночас, ця страшна подія вкотре показала, що українці сильні та завзяті. Я пишаюся своїм народом!", — сказала Злата.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Дивіться українську прем’єру серіалу "Чорнобиль" уже сьогодні, 18 червня, о 20:45 — ексклюзивно на "1+1".

П'ятисерійний проект  в ефірі телеканалу покажуть протягом трьох днів — 18, 19 (по 2 серії) та 20 червня (заключна, 5 серія).

Повʼязані теми:

Наступна публікація