Universal Music висунула звинувачення проти пісні переможниці "Євробачення" Нетти

Universal Music висунула звинувачення проти пісні переможниці "Євробачення" Нетти

Фото: Reuters

Через звинувачення у плагіаті проведення конкурсу в Ізраїлі може опинитися під загрозою.

Майже два місяці минуло після перемоги представниці Ізраїлю Нетти Барзілай на пісенному конкурсі "Євробачення-2018", який минув у Лісабоні.

Пишнотіла та епатажна виконавиця виборола право проведення конкурсу у своїй країні запальною композицією Toy.

Однак, як стало відомо медіахолдинг Universal Music направив попереджувального листа авторам пісні Toy Дорону Медалі та Ставу Беґеру, в якому стверджується, що пісня, що стала переможцем "Євробачення-2018", є плагіатом на пісню Seven Nation Army гурту The White Stripes, повідомляє ESC Today.

Також варто зауважити, що подібне звинувачення може поставити під загрозу проведення конкурсу "Євробачення-2019" у Ізраїлі.

У статуті конкурсу йдеться, що пісня-переможець повинна бути оригінальною, і якщо плагіат буде доведений, то Нетта Барзілай буде дискваліфікована, і конкурс "Євробачення" не відбудеться в Ізраїлі наступного року.

Як повідомляється, попереджувальний лист було отримано авторами пісні ще два тижні тому і тепер один з авторів, ізраїльський композитор і режисер-постановник Дорон Медалі, вирушив в Лос-Анджелес, щоб спробувати вирішити проблему.

Нагадаємо, навколо проведення конкурсу "Євробачення" у Ізраїлі постійно з’являлися скандали. Спочатку неочікувано перенесли дати конкурсу, згодом взагалі постало питання з приводу переносу конкурсу до Австрії, а нещодавно було вирішено, що конкурс буде все ж таки у Ізраїлі, але не в Єрусалимі, як планувалося.

Повʼязані теми:

Наступна публікація