Ув'язнений на 23 роки Гарві Вайнштейн оскаржив вирок у справі про зґвалтування

Ув'язнений на 23 роки Гарві Вайнштейн оскаржив вирок у справі про зґвалтування

Фото: Associated Press

Захисники продюсера подали апеляційну скаргу до суду.

Скандальний голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн, який відбуває 23-річний термін за зґвалтування, оскаржив вирок і вимагає проведення нового суду.

Зазначається, що захисники продюсера подали апеляцію на вирок до Верховного суду Мангеттена, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

У заяві адвокатів стверджується, що суддя  припустився кількох помилок, що призвело до упередженості присяжних. Зокрема, йому, мовляв, відмовили у презумпції невинуватості і саму справу нібито розглядали некваліфіковано.

Загалом захисники Вайнштейна називають сім причин для скасування його вироку. Зокрема, серед них зазначається, що голова суду відмовився відхилити кандидатуру присяжного, який написав автобіографічну книгу про "сексуальному хижацтві літніх чоловіків" і брехав про її зміст під час відбору журі.

Юрист зазначив, що Апеляційна палата виправить ці помилки і направить матеріали справи до іншого судді.

Новини світу: скандальний продюсер Вайнштейн оскаржує вирок у справі про зґвалтування

Новини світу: скандальний продюсер Вайнштейн оскаржує вирок у справі про зґвалтування

Нагадаємо, скандал довкола Гарві Вайнштайна розгорівся 2017-го після виходу інтерв'ю, в якому голівудська акторка Ешлі Джадд розповіла про сексуальні домагання.

Серед жертв скандального продюсера свого часу були знамениті акторки, такі як Анджеліна Джолі, Гвінет ПелтроуРоуз МакгавенСальма Гайєк та багато інших. В цілому більше 80 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях.

Притягти  69-річного Вайнштайна до відповідальності вдалося минулого року. Його ув'язнили на 23 роки. Офіційно за двома епізодами - це напад на колишню помічницю та зґвалтування акторки Джессіки Манн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація