Ув'язненого на 23 роки Гарві Вайнштейна було доправлено до лікарні

Ув'язненого на 23 роки Гарві Вайнштейна було доправлено до лікарні

Фото: Associated Press

У скандального продюсера стався небезпечний стрибок артеріального тиску.

Скандальний голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн, якого днями засудили до 23 років ув'язнення, наразі знову опинився у лікарні.

Як зазначається у виданні Page Six, під час перебування у в'язниці на острові Райкерс Вайнштейн переніс "небезпечне" підвищення кров'яного тиску, через що його доправили у госпіталь Белвью для постійного нагляду лікарів.

Представник Вайнштейна також підтвердив госпіталізацію продюсера.

"Його кров'яний тиск зріс до небезпечного рівня, і, з огляду на ангіопластику минулого тижня, його привезли до Белвью для нагляду і спостереження", - заявив Енгельмаєр.

Зауважимо, що одразу після того як Вайнштейна визнали винним, він замість в'язниці був доправлений до лікарні, де йому була проведена операція на серці.

Фото: Associated Press

"Він піклується про своє здоров'я і просто хоче переконатися, що йому надається належна медична допомога, попри те, що думають люди", - додав представник колишнього кіномагната.

Нагадаємо, восени минулого року газета The New York Times опублікувала розслідування, в якому говориться, що Вайнштейн більше 20 років запрошував акторок в номери готелів під приводом обговорити їхню участь в масштабних проєктах, а потім примушував до сексу і в разі відмови погрожував кар'єрі.

Серед жертв скандального продюсера свого часу були знамениті акторки, такі як Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Роуз Макгавен, Сальма Гайєк та багато інших.  В цілому більше 80 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях.

У травні 2018 року Вайнштейн добровільно здався поліції Нью-Йорка у зв'язку з обвинуваченням у зґвалтуваннях про двох жінок. Гарві був доправлений до суду, де вислухав офіційні звинувачення, сплатив заставу в розмірі 1 млн доларів і вийшов на вулицю з браслетом електронного стеження на нозі.

Згодом з 30-ма передбачуваними жертвами домагань Гарві зміг домовитися про врегулювання конфлікту, заплативши по 25 мільйонів доларів за зняття звинувачень.

Однак незважаючи на численні звинувачення, що пролунали на адресу Вайнштейна від різних жінок, офіційно звинувачення йому наразі пред'явлені по двох випадках: згвалтування, вчиненого ним в 2013 році в готельному номері на Мангеттені, а також в примусі до статевого акту іншої жінки - своєї помічниці Мімі Галеі. 

Під час суду у Нью-Йорку над горезвісним продюсером свої свідчення дали ймовірні жертви Вайнштейна. У своїх показаннях Мімі Галеї та модель Терел Вульф у подробицях розповіли, як Гарві їх ґвалтував.

Зрештою, суд присяжних зробив висновок, що колишній голлівудський кінопродюсер Гарві Вайнштейн винен у двох із п’яти пунктів обвинувачення – у злочинних статевих актах першого ступеня та в зґвалтуванні третього ступеня. Втім, 67-річного Гарві виправдали у найсерйозніших звинуваченнях проти нього — здобичницьке сексуальне насильство. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація