Ведучі "1+1" висловились стосовно намагання позбавити канал ліцензії

Ведучі "1+1" висловились стосовно намагання позбавити канал ліцензії

Ведучі "1+1" висловились стосовно намагання позбавити канал ліцензії

Фото: ТСН

Зірки пригадують часи Революції гідності, говорячи про цю ситуацію.

Телеведучі "1+1" поділилися своїми думками стосовно спроби позбавити канал ліцензії, йдеться в сюжеті ТСН.

Зазначимо, 29-го грудня спливає термін попередньої ліцензії. Нову Національна рада з питань телебачення та радіомовлення так і не видала, хоча два тижні тому за її переоформлення члени ради голосували і жодних претензій з того часу до компанії не висловили.

До слова, дуже схожу історію у 2004-му році переживав "5 канал". Тоді його теж намагалися позбавити ліцензії, і його журналісти на знак протесту оголосили голодування.

Ведуча ТСН Марічка Падалко поділилася своїми спогадами стосовно цієї ситуації.

"Я це дуже добре пам'ятаю, як перша ведуча з "1+1", яка без схвалення свого тодішнього керівництва прийшла в прямий ефір підтримати  колег 5-го каналу на їхній телемарафон", - зазначає Марічка Падалко.

"Те, що зараз вранці відбувається на каналі "1+1" - посилена охорона, посилені заходи безпеки, це мені нагадує те, що відбувалося тут три роки тому. Мені здавалося, що тоді, під час Майдану, найгірші, найнебезпечніші часи для каналу "1+1" ми пережили, тому що тоді ми посилено готувалися, що нас можуть в прямому сенсі слова атакувати, припинити наше мовлення в ефірі і ми захищалися. Я пам'ятаю, як прийшли люди з Майдану великим натовпом сюди підтримати, як ми разом співали гімн, дивилися один одному в очі. Чесно з того часу щоранку відчуваю відповідальність саме перед тими людьми, тому що я пам'ятаю, з якою надією вони дивилися на нас, а ми на них", - пригадує ведуча.

Ведучій "ТСН.Тиждень" Аллі Мазур вже пишуть глядачі про ситуацію, що склалася.

"Глядачі мені сьогодні пишуть: скажіть, куди виходити захищати канал. Кава вже в термосі. Ніяк не думала, що ми опинимося в подібній ситуації через три роки після перемоги Революції гідності, коли і ТСН, і канал "1+1", і нинішня влада, були по один бік барикад, коли мої колеги ризикували життям під кулями разом з майданівцями, щоб світ знав правду", - розповідає ведуча "ТСН.Тиждень".

"Ми ніколи особливо не дружили з владою за всі 20 років існування ТСН, бо завжди були на боці простих українців, України. Досі я вірила, при владі нині наші однодумці. Мабуть, щось змінилося, якщо мені знову пишуть про термоси", - висловлює свою думку стосовно ситуації Алла.

Її колега Наталія Мосейчук наголошує: "1+1" - канал, у патріотизмі якого ніхто не має сумнівів.

"Я дуже здивована, тому що канал "1+1" - це канал, в патріотизмі якого ніхто не сумнівається, канал, журналісти якого всі як один стали на бік ідеалів революції гідності, який робить все можливе і неможливе для перемоги нашої на фронті. Я відмовляюся вірити, що революції з'їдають своїх дітей і я переконана, що ми виживемо і виживе Україна", - зазначає ведуча ТСН.

Мандрівник та ведучий рейтингової програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров, який цьогоріч отримав "Телетріумф", називає "1+1" своїм життям.

"Ніколи не думав, що доведеться зустрічати Новий рік з такими думками, з такими очікуваннями, переживаннями. Для мене "1+1" - це не просто робота, це дійсно моє життя, моя сім'я, мій будинок, тому що тут я проводжу 90% часу, то, що я роблю, це моя дитина, якого я в образу не дам", - наголошує Дмитро.

"Дивлячись на те, що відбувається, дуже хочеться вірити, що це якась качка, безглузде непорозуміння і завтра ми дізнаємося, що все нормально", - сподівається він.

Ведучий проектів "Голос.Діти-3" та "Голос країни-7" Юрій Горбунов підкреслює: важко уявити нашу країну без "1+1".

"Коли вся країна готується до святкуванння Нового року, ми всі, хто працює на каналі "1+1", для кого "1+1" уже не один десяток років є домівкою, змушені констатувати факт, що "1+1" може залишитися без аналогового телебачення, нас виключать, нас відірвуть від людей. Мені здається, що пора вже тим, хто на верхівці нашої країни, подивитися навколо і зрозуміти, що боротьба зі ЗМІ ніколи не призводила до миру і ніколи не призводила до їхньої перемоги. Канал "1+1" завжди був вільним, завжди висловлював свою думку, правильно кажуть мої колеги - ніколи в принципі з владою і не дружив. Усім треба зрозуміти, що правда завжди переможе. І ніколи ніякі закриття, забирання каналів, ніякі виключення ефірів не призводили до позитивних результатів. Ніколи. Правда завжди переможе, правда завжди на боці тих, хто на боці правди. Усі ці недолугі спроби забрати ліцензію, виключити мовлення призведуть тільки до того, що ця влада сама дуже швидко загубить свої крісла", - підкреслює зірка "1+1".

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв "не стояти осторонь", якщо стосовно каналу будуть якісь утиски.

Ведучі 1+1 висловили свої враження з приводу можливого позбавлення ліцензії телеканалу

Ведучі 1+1 висловили свої враження з приводу можливого позбавлення ліцензії телеканалу

Повʼязані теми:

Наступна публікація