Самойловій заборонили в'їзд до України: що відомо про екс-учасницю "Євробачення" від Росії

Самойловій заборонили в'їзд до України: що відомо про екс-учасницю "Євробачення" від Росії

Фото: vk.com/clubjuliasamoilova

Співачка не зможе приїхати до нашої країни, відповідно не зможе виступити на конкурсі.

Сьогодні, 22 березня, речник СБУ Олена Гітлянська повідомила, що учасниці "Євробачення-2017" від Росії Юлії Самойловій заборонили в'їзд до України сроком на три роки.

Про те, що РФ збирається відправити від себе на музичну першість дівчину з інвалідністю, стало відомо у середині березня. Самойлова не проходила нацвідбору. Ім'я співачки визначив телеканал - партнер євроконкурсу і оголосив свою учасницю напередодні ввечері.

Про Юлію відомо, що вона народилася 7 квітня у 1989 році в Республіці Комі в місті Ухта. В інвалідний візок дівчину посадило щеплення проти поліомієліту, яке Самойловій зробили в ранньому дитинстві. Лікарі поставили виконавиці діагноз "Спинальна аміотрофія Вердніга-Гофмана". Самойлова має I групу інвалідності за спадковим захворюванням.

Через хворобу дівчина провчилася у школі з першого до п'ятого класу. Юлія почала займатися вокалом ще з юнацьких років. Дівчина працювала у ресторані, де, окрім пісень Михайла Круга та Володимира Висоцького, навіть співала "Дикі танці" Руслани.

Фото: instagram.com/jsvok

2005-го року Самойлова брала участь у Єкатеринбурзі в музичному конкурсі, де посіла друге місце. Пізніше зі своїм хлопцем відкрила фірму з виробництва реклами.

Юлія є лауреатом багатьох фестивалів та конкурсів. У чотирнадцять років вона перемогла на музичному фестивалі "На крилах мрії". 2010 року Самойлова закінчила факультет психології Сучасної гуманітарної академії.

До слова, Самойлова працювала у важкій альтернативній музиці. 2008 року вона заснувала гурт "TerraNova", який проіснував до 2010 року.

Самойлова є фіналісткою третього сезону проекту Алли Пугачової "Фактор А". Тоді Примадонна попередила артистку, що не робитиме потурань виконавиці через її інвалідність.

Фото: instagram.com/jsvok

Однак Алла Борисівна була настільки вражена співом Самойлової, що не стримала сліз, а в підсумку Пугачова особисто відзначила Юлію премією "Золота Зірка Алли".

Окрім того, 2014 року Самолойова виступила у Сочі під час відкриття Зимових Паралімпійських ігор, де заспівала пісню "Вместе".

Проте доля зіграла злий жарт із Юлією. У 2015 році співачка їздила з гастролями до окупованого Криму, що означає – незаконно перетинала кордон України. Юлія виступала у Керчі наприкінці червня. Під час одного з нещодавніх інтерв'ю артистка самостійно підтвердила цю інформацію.

Служба безпеки зайнялася цим питанням і у підсумку прийняла рішення не пускати Самойлову до України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація