Виступи зірок та неймовірні світлини героїв: Проект "Переможці 2" стартував емоційною презентацією

Виступи зірок та неймовірні світлини героїв: Проект "Переможці 2" стартував емоційною презентацією

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Виставку можна побачити у НСК Олімпійський до 30-го квітня.

Продовження соціального мультимедійного проекту "Переможці" ознаменувалося презентацією, що 19-го квітня зібрала однодумців у київському залі Ballpark.

Організаторами "Переможців 2" є ТСН і журнал VIVA!, а незмінним куратором– Соломія Вітвіцька.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

 Подія об'єднала понад тисячу гостей: ветеранів АТО з родинами, волонтерів, поранених воїнів, спортсменів, лікарів, протезистів, дипломатів, політиків, меценатів та відомих людей, зірок, телеведучих, музикантів. Відкрив презентацію Женя Галич, лідер гурту O.Torvald, який представлятиме Україну на Євробаченні 2017. Проект – це і вражаючі фото, створені Олександром Мордерером і Тетяною Рубльовою, і відеоарт з неймовірними кадрами зі знімального майданчика, і цикл сюжетів новин ТСН, і спеціальний благодійний випуск журналу VIVA! Переможці. У кадрі – люди з необмеженими можливостями, ветерани АТО та паралімпійці, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

15 нових натхненних історій про мужність та перемоги над собою, над болем, над обставинами. Це герої, які загартовують дух і тренують тіло, які надихають і допомагають іншим не здаватися, які пройшли крізь пекло випробувань та вийшли на світло, які вірять та сподіваються на краще, досягають нових перемог у мирному житті. Тепер родина Переможців збільшилася – наших героїв уже 35!

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Головний редактор журналу Viva! Іванна Слабошпицька оголосила старт продажів у роздрібних мережах по всіх містах України другого благодійного видання Viva!Переможці. Вартість складає 70 грн. Зібрані від продажу кошти йдуть на психологічну реабілітацію та спортивне протезування ветеранів АТО.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Ідея цих світлин, представлених на величезних конструкціях понад три метри заввишки на 1300 м2 виставкової площі, – зробити акцент на силі та красі м'язів і тіл наших героїв, на їхній боротьбі за вільний рух і життя. Головне завдання "Переможців" - це психологічна реабілітація ветеранів та розвиток спортивного протезування, і всі виручені доброчинні кошти буде направлено саме на цю мету.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Головним меценатом другої частини проекту став Андрій Мацола. Він зробив дуже багато для реалізації проекту, підставив плече у складний момент. Саме завдяки йому учасник проекту ветеран Олександр Бабченко отримав спортивний протез для кросфіту, і незабаром ми побачимо героя на спортивних тренуваннях.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Партнерами Переможців стали Міністерство закордонних справ України, Національний паралімпійський комітет, Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS, благодійний фонд "Серце воїна", Клініка доктора Валіхновського, туристична компанія "Феєрія", RunUkraine, організатори візиту Ніка Вуйчіча в Україну агенція KeyStrategy, дизайнер Андре Тан, який створив спеціальну благодійну лінію одягу "Переможці" для чоловіків, бренд VOVK та інші. 

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Реконструктивний хірург Ростислав Валіхновський поверне красу Марії Куліш, яка служить у Збройних силах України та отримала в зоні АТО опіки обличчя та рук. Ігор Захаренко, директор "Феєрії", дарує ветеранам путівки, щоб вони побачити світ.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

"З першим проектом ми проїхали 15 країн та близько 25 тисяч кілометрів, у турі було 330 виставкових днів, - розповідає куратор Соломія Вітвіцька. – У нас 100 партнерів, ми змогли залучити різної допомоги на 30 мільйонів гривень. Ці хлопці й дівчата – це наша родина. Це сенс життя, наша гордість і натхнення. Разом ми творимо добро та змінюємо країну на краще".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Валерій Сушкевич, голова Паралімпійського комітету, розповідає: "Переможці" - це ті герої, які потрібні країні, ті люди, які формують перемогу України. Мені важливо, що ви, говорячи про ветеранів АТО, які отримали інвалідність, розширюєте рамки, говорите про Україну в цілому. Це проект про права людей, і тому ми беремо в ньому участь. Фотографії на виставці чудові, креативні, могутні, животворні".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Автори фотографій, які буквально зачаровують, – Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова. "Це проект про спорт, сильних людей, про енергію та красу людського тіла", – ділиться своїм баченням Олександр. А Тетяна підкреслює, що це не фотографи допомогли "Переможцям", що все було навпаки: "Хочу гаряче подякувати хлопцям за те, що дали змогу торкнутися до їхньої сили духу. Вони подарували нам більше, ніж ми їм".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Презентація тільки-но відбулася, але вже вдалося вручити сертифікат на новий спортивний протез Олексієві Аванесяну, ветерану АТО й учаснику проекту, кошти на який зібрав фонд "Серце воїна" разом із файндрайзерами в рамках благодійного забігу в Києві. Уже скоро Олексій зможе грати в баскетбол та бігати.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Ми не сподівалися на такий успіх. Але віра, яка є у героїв, необхідна нам усім.  Віра в те, що ми переможемо", - каже генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко. "Кожен з хлопців, які беруть участь у проекті "Переможці", знайшов свій шлях та показав приклад іншим", - додає Роман Торговицький, реабілітолог, доктор наук Гарвардського університету, керівник фонду "Серце воїна".

"Наші люди всюди, — проспівав на презентації Женя Галич, лідер гурту O.Torvald. Галич зізнається, що таких емоцій не відчував навіть на великих концертах. – Цими людьми важливо пишатися і захоплюватися. Життя треба любити й не витрачати на пусті обіцянки. Ці герої своїм прикладом показують, що немає межі людським можливостям. Я дуже радий, що беру участь у цьому проекті".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Вадим Свириденко, учасник проекту "Переможці", який утратив чотири кінцівки в АТО, сказав: "Якщо я хоч одну людину підніму та надихну, це буде щастя".

Дуже зворушливим і важливим моментом презентації стала пісня "Край землі", яку заспівав музикант Арсен Мірзоян у пам'ять про всіх, хто не повернувся з війни. У цей час на великому екрані демонструвалися відеокадри з героями, які загинули, захищаючи кордони України.

Серед відомих гостей виставки були Алла Мазур, Святослав Вакарчук, Марічка Падалко, керівник культурної дипломатії МЗС Анатолій Соловей, президент Палати Італії для Балканських країн і України Паоло Ді Лулло разом із представником в Україні Аллою Ромашко, Лідія Таран, Юрій Горбунов, Ірина Геращенко, Марія Іонова, Григор Катамадзе, волонтер Аня Гвоздяр, головний редактор VIVA! Іванна Слабошпицька, Юлія Соцька, Світлана Тарабарова, Власта Шовковська, Ярослава Гресь, Антоніна Матвієнко, Олег Собчук, Андрій Kishe, Лілу, Амадор Лопес, Ольга Навроцька, Володимир Нечипорук, Олена Бурба, Анастасія Іванова, Наталя Карпа та Євген Терехов, Оксана Стебельська, Анжеліка Рудницька, Ілларія, Уляна Пчолкіна, Андрій Лучанко, Ігор Циганик, Олександра Лобода, Юлія Бориско, протезист Олександр Стеценко та інші.

Під час презентації у доволі прохолодному залі зігрівали усмішки та емоції людей, обєднаних спільними ідеями.

Під час виконання гімну України учасниками проекту, партнерами та зірками, на обличчях глядачів виступали щирі сльози емоцій. Але краще побачити усе на власні очі.

"Переможці" здобули перемогу на війні, у спорті, в житті, перемогли себе. Вони готові поділитися з усіма своїм героїчним духом та неймовірною енергією, завдяки чому неможливе стає реальністю!

Повʼязані теми:

Наступна публікація