Вітвіцька і Гордєєв нагородили автора драматичного фото про війну

На фото дівчина виряджає бійця батальйону "Азов" на війну.

Ведучі ТСН Соломія Вітвіцька, яка провела концерт для родин військовослужбовців, та Єгор Гордєєв вручили особливий подарунок одному з переможців фотовиставки "День-2014".

Київський фотограф Микола Тимченко отримав від ведучих подарунковий сертифікат на книгу "94 дні. Євромайдан очима ТСН".

На виставці було декілька фоторобіт Тимченка, але приз від ТСН він отримав за знімок, який має назву "Проводи". На ньому дівчина виряджає бійця батальйону "Азов" на війну.

"Війна зараз охопила практично всю територію України. Чи не в кожній родині є хтось поранений, загиблий, чиї друзі там воюють. На фронт проводжають зараз багато. І цей відчай, напевно, і передає ця фотографія", - каже Соломія Вітвіцька.

За її словами, жоден актор ніколи не зможе передати емоції, які відчувають люди, прощаючись, можливо, назавжди. А на фото – емоції зафіксовані саме такими, якими вони є у житті.

"Добре, що зараз таких фіксацій багато, - впевнена Вітвіцька. - Наступні покоління матимуть багато чого почитати, подивитись, над чим подумати".

А Єгор Гордєєв зізнається: професіоналізм учасників фотовиставки його вразив.

"Фотовиставка "Дня" з року в рік доводить, що WordPressPhoto буде і в Україні. І обов'язково будуть українські імена у шорт-листах переможців", - впевнений він.

Нагадаємо, міжнародна фотовиставка газети "День" в Україні проводиться щороку. Цього року в ній взяли участь 290 фотографів.

"94 дні. Євромайдан очима ТСН" -  книга, яка описує історію супротиву по днях під час подій на Майдані. Книга вийде на річницю Революції .

Нагадаємо, наприкінці серпня зірки 1+1 Вітвіцька, Комаров та Гордєєв завітали на відкриття травмпункту дитячої лікарні. Обличчя каналу брали участь у благодійній акції і розмальовували стіни "Охматдиту".

16-й рік поспіль газета «День» обирає кращі світлини року

16-й рік поспіль газета «День» обирає кращі світлини року

Повʼязані теми:

Наступна публікація