"Є раковина і туалет": стали відомі подробиці утримання Гарві Вайнштейна у в'язниці

"Є раковина і туалет": стали відомі подробиці утримання Гарві Вайнштейна у в'язниці

Фото: Associated Press

Продюсер почувається нещасним за ґратами.

Засуджений до ув'язнення голлівудський кінопродюсер Гарві Вайнштейн, якого нещодавно доправили до найбільшої в світі виправної колонії на острові Райкерс, перебуває там у звичайній палаті тюремного лазарету з ще двома чоловіками.

Як йдеться у виданні Page Six з посиланням на представника продюсера, він почувається нещасним і навіть допускає думки щодо суїциду. Саме тому за ним ведеться цілодобове спостереження.

Зазначається також, що для Вайнштейна нема жодних поблажок і він утримується, як звичайний ув'язнений. 

"Це тюремна камера. У ній є відкриті раковина і туалет з нержавійної сталі", - зазначив представник.

Також він повідомив, що днями Вайнштейн впав, намагаючись йти самостійно, хоча в нього і є інвалідне крісло, проте його важко використовувати.

"Він впав на голову і думає, що у нього струс мозку. Його голова паморочиться зі вчорашнього дня", - передає видання слова представника.

Фото: Associated Press

Так, через не зовсім задовільний фізичний та психологічний стан Гарві, його адвокати стверджують, що він заслуговує милосердя, оскільки і без того "впав в немилість" і має серйозні проблеми зі здоров'ям.

Як зазначається у виданні Page Six, захисники звернулися до нью-йоркського судді з проханням призначити Вайнштейну покарання у п'ять років ув'язнення, стверджуючи, що він, швидше за все, не проживе за ґратами довше.

"Реальність полягає в тому, що пан Вайнштейн може навіть не пережити термін ув'язнення", - написали адвокати в листі судді Верховного суду Нью-Йорка.

Вони зазначили, що окрім проблем з серцем у їхнього підзахисного є проблеми зі спиною через невдалу операцію після автомобільної аварії, яка сталася минулого літа. Крім того, Вайнштейну постійно потрібні уколи в очі, щоб він не осліп.

Нагадаємо, восени минулого року газета The New York Times опублікувала розслідування, в якому говориться, що Вайнштейн більше 20 років запрошував акторок в номери готелів під приводом обговорити їхню участь в масштабних проектах, а потім примушував до сексу і в разі відмови погрожував кар'єрі.

Серед жертв скандального продюсера свого часу були знамениті акторки, такі як Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Роуз Макгавен, Сальма Гайєк та багато інших.  В цілому більше 80 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях.

У травні 2018 року Вайнштейн добровільно здався поліції Нью-Йорка у зв'язку з обвинуваченням у зґвалтуваннях про двох жінок. Гарві був доправлений до суду, де вислухав офіційні звинувачення, сплатив заставу в розмірі 1 млн доларів і вийшов на вулицю з браслетом електронного стеження на нозі.

Згодом з 30-ма передбачуваними жертвами домагань Гарві зміг домовитися про врегулювання конфлікту, заплативши по 25 мільйонів доларів за зняття звинувачень.

Однак незважаючи на численні звинувачення, що пролунали на адресу Вайнштейна від різних жінок, офіційно звинувачення йому наразі пред'явлені по двох випадках: згвалтування, вчиненого ним в 2013 році в готельному номері на Мангеттені, а також в примусі до статевого акту іншої жінки - своєї помічниці Мімі Галеі. 

Під час суду у Нью-Йорку над горезвісним продюсером свої свідчення дали ймовірні жертви Вайнштейна. У своїх показаннях Мімі Галеї та модель Терел Вульф у подробицях розповіли, як Гарві їх ґвалтував.

Зрештою, суд присяжних зробив висновок, що колишній голлівудський кінопродюсер Гарві Вайнштейн винен у двох із п’яти пунктів обвинувачення – у злочинних статевих актах першого ступеня та в зґвалтуванні третього ступеня. Втім, 67-річного Гарві виправдали у найсерйозніших звинуваченнях проти нього — здобичницьке сексуальне насильство. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація