"Євробачення-2020": нацвідбір на конкурс розпочато за оновленими правилами

"Євробачення-2020": нацвідбір на конкурс розпочато за оновленими правилами

Фото: instagram.com/eurovision

Прийом анкет розпочинається від сьогодні, 16 жовтня.

Телеканал СТБ та UA:Суспільне мовлення оголосили про початок Національного відбору на "Євробачення-2020", який відбуватиметься у Роттердамі від 12 до 16 травня.

Повідомляється, що приймання анкет розпочинається від сьогодні, 16 жовтня. Музичним продюсером Національного відбору залишається Руслан Квінта, ведучим прямих ефірів — Сергій Притула, креативною продюсеркою — Наталя Франчук.

Через минулорічний скандал, результатом якого стала відмова України від участі у "Євробаченні-2019", цьогорічний відбір відбуватиметься за оновленими Правилами, в які внесено умови щодо обмеження виступів конкурсантів у країні-агресорі. Відтепер учасником Національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу "Євробачення", а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України.

"Євробачення — особливий пісенний конкурс, бо він не тільки про музику, це про можливість представити свою країну у світі. Тому для нас, як для Суспільного мовника України, важливо організувати відбір спільно з СТБ таким чином, щоб представником України був не лише талановитий і яскравий артист, а й той, хто цілковито розуміє цю відповідальність, поділяє позицію та цінності українського суспільства й готовий дотримуватися правил конкурсу; той, хто зможе якнайкраще представити нашу країну на міжнародній арені", — заявив голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія.

Інші пункти Правил Національного відбору залишилися без змін. Так, учасником конкурсу можуть бути як самостійні виконавці, так і колективи в складі не більше ніж шість осіб. Конкурсна пісня має бути оригінальною, тривалістю не більше ніж три хвилини, а її текст не може містити закликів політичного, комерційного чи військового характеру. До участі не допускаються пісні, що вже повністю або фрагментами публічно виконувалися до 1 вересня 2019 року. Виключні майнові права на пісню мають належати учаснику.

Відбір складатиметься з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (триватиме до 25 грудня), телевізійні півфінали (8 та 15 лютого) та фінал, під час якого Україна назве свого представника на Євробачення-2020 (22 лютого).

Прямі ефіри нацвідбору "Євробачення-2020" транслюватимуть одночасно канали СТБ і UA: ПЕРШИЙ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація