"Йшов від будинку коханої": лідер "Бумбоксу" розповів, як написав пісню "Вахтерам"

"Йшов від будинку коханої": лідер "Бумбоксу" розповів, як написав пісню "Вахтерам"

Фото: instagram.com/boomboxfamily

Андрію Хливнюку вручили спеціальну відзнаку YUNA "20 знакових пісень за 20 років". вручили

Лідер популярного українского гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, який нещодавно представив "здвоєний" кліп на пісні "Твiй номер/Плющ", був відзначений спеціальною нагородою YUNA за свою пісню "Вахтерам".

Зауважимо, не так давно організатори Національної музичної премії YUNA оголосили переможців спецпроєкту "20 знакових пісень за 20 років". До списку композицій, який було сформовано за результатами оцінювання десяти експертів, потрапила і легендарна пісня гурту.

З цієї нагоди Хливнюк вперше розповів історію створення хіту. якому вже 13 років.

"Я написав "Вахтерам", коли повертався з побачення пізно вночі. Йшов від будинку коханої, біля якого сиділи дві тітки-вахтерші, які не хотіли, але врешті-решт пустили мене до неї", - пригадав Андрій.

Також музикант пояснив появу слова "Чіуауа" у пісні.

"У тексті пісні згадується про Чіуауа. Ця весела назва є ще й назвою району, де відбуваються одні з найжорстокіших нарко-війн. Метафора між плюшками і "Чіуауа" у тому, що стосунки часто бувають войовничі, коли ейфорія і пристрасть змінюються ненавистю. При цьому головне випробування для двох закоханих – байдужість. Ця композиція про прив’язаність до коханої людини і про неприйняття байдужості до себе", - зауважив артист.

Вперше пісня була виконана публічно на Лук’янівці в 9-поверхівці, де жила дівчина тодішнього гітариста гурту Андрія Самойла – Настя Касілова. Саме вона першою почула композицію яка невдовзі стала знаковою для мільйонів, і принесла гурту популярність.

За словами генпродюсера премії YUNA Павла Шилька, головними критеріями, за якими експерти відзначили пісню "Вахтерам", стали масштабність впливу композиції на українську сцену загалом або на її окремі жанри, а також соціальна вага твору.

Нагадаємо, не так давно гурт "Бумбокс" відіграв масштабний концерт у Києві, на який прийшло понад 10 тисяч слухачів. Прихильникам пощастило почути пісню, яку гурт поклав на вірш Лесі Українки "Хотіла б я тебе, мов плющ, обняти". Вона стане саундтреком до фільму-біографії про українську поетесу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація