Поліцейські показали відео нападу на Дзідзьо і оголосили іноземців у розшук

Поліцейські показали відео нападу на Дзідзьо і оголосили іноземців у розшук

Фото: dzidzio.com

Артист розповів про трагічні події, під час яких він отримав травму вуха.

Поліція оголосила у розшук двох підозрюваних у побитті лідера гурту DZIDZIO, артиста Михайла Хоми, що сталося напередодні Нового року.

Правоохоронці опитали потерпілого Дзідзя, взяли пояснення в очевидців та вилучили відео з камер спостереження, повідомили у прес-службі поліції Києва.

Відповідні відеоматеріали, зокрема розповідь Михайла Хоми про напад, правоохоронці опублікували на YouTube.

Як вдалося з’ясувати, зловмисники декілька разів вдарили Дзідзя по голові та втекли двома автомобілями з місця події. Одну машину правоохоронці знайшли.

"Також встановили фігурантів, які нанесли тілесні ушкодження. Це – 36-річний та 33-річний іноземці, які прибули до нас з Чеченської Республіки Російської Федерації. Раніше судимі за підробку документів", - повідомив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Попередньо правоохоронці кваліфікували подію за статтею 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.  Але пізніше перекваліфікували на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) ККУ.

Підозрюваним заочно повідомили про підозру у вчиненні злочину та оголосили їх у розшук.

Фото: Поліція Києва / Facebook

За скоєне їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Прокурори вимагатимуть в суді дозволу на затримання підозрюваних, передає Українська правда.

"У слідства є всі підстави вважати, що вони переховуються від правоохоронних органів, у зв'язку з чим Київською місцевою прокуратурою №7 до Подільського районного суду м. Києва внесено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також клопотання про дозвіл на їх затримання з метою доставки до суду", – зазначила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Нагадаємо, напад на Дзідзя стався 28 грудня 2018 року. Зловмисники били артиста по обличчю. У підсумку лікар діагностував у музиканта розрив барабанної перетинки лівого вуха. Після нападу Дзідзьо був змушений скасувати всі заплановані на найближчий місяць концерти.

Музикант упізнав одного з нападників - це Михайло Мішков, нібито власник частки компанії Дзідзьо. Мовляв, той і раніше погрожував його програмному директору. Сам Мішков звинувачення відкидає і божиться, що нікого не бив.

Повʼязані теми:

Наступна публікація