Заборона американського фільму про серійного вбивцю в СРСР може перерости у міжнародний скандал

Заборона американського фільму про серійного вбивцю в СРСР може перерости у міжнародний скандал

У РФ заборонили прокат стрічки "Номер 44" / Фото: kinopoisk.ru

В Голлівуді відверто обурені таким поворотом подій.

Російська заборона голлівудської стрічки "Номер 44" ризикує перерости у міжнародний скандал, йдеться у сюжеті "ТСН.День".

Напередодні у Росії заборонили цю стрічку у прокаті. Російському Мінкульту не сподобалися змальовані Голлівудом сталінські часи і вирішили в такий своєрідний спосіб "поставити крапку у нескінчених шизофренічних рефлексіях про самих себе".

Попри це, американська преса зрозуміла все без так званих "своєрідних трактувань". Washington Post вже написав, що Росія в останні роки багато працювала над тим, щоб перекроїти розуміння своєї буремної історії і особливо прискорилася впродовж останнього року, відколи було анексовано український Крим.

Впливове видання The Wall Street Journal пішло ще далі і прямо пов'язало заборону голлівудської стрічки із нещодавніми різкими коментарями і невдоволенням російської влади через новий український закон, який заборонив радянську символіку і офіційно дозволив відкрити архіви колишнього НКВС.

В Голлівуді, подейкують, відверто обурені таким поворотом подій. Про російську заборону написало навіть світське видання The Hollywood Reporter. Не без іронії: мовляв, росіяни не гірше за решту знають і власну історію, і про злочини Сталіна, але тепер їм ще й заборонили дивитися на Гері Олдмена та Тома Харді.

Стрічка Рідлі Скотта "Номер 44" - про вбивства маленьких дітей, які ретельно приховує радянська влада. В робітничому раю такій статистиці не місце, їх називають нещасними випадками, і лік йде на десятки смертей.

Американці, а надто преса, впевнені, подібною забороною Росія ще більше укріплює свій образ тоталітарної держави.

Нагадаємо, в Україні теж не покажуть американський фільм про серійного вбивцю в СРСР через РФ. Російська компанія заборонила показувати фільм "Номер 44" в українських кінотеатрах.

Кореспондент ТСН, Наталка Пісня

Повʼязані теми:

Наступна публікація