Загибель Галини Гатчинс: ЗМІ заявили, що револьвер Болдвіна перевіряла "недосвідчена" зброярка

Загибель Галини Гатчинс: ЗМІ заявили, що револьвер Болдвіна перевіряла "недосвідчена" зброярка

Дата публікації
Перегляди
56к
Час на прочитання
3 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Загибель Галини Гатчинс: ЗМІ заявили, що револьвер Болдвіна перевіряла "недосвідчена" зброярка

Фото: Daily Mail

Під час роботи над попередньою стрічкою дівчина нібито передала неперевірену зброю 11-річній акторці.

Револьвер, із якого Алек Болдвін випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс на зніманнях вестерну "Іржа", перевіряла "недосвідчена" зброярка Ганна Гутьєррес-Рід.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє The Daily Beast.

Співрозмовники видання, які працювали з 24-річною дівчиною, описують її як "недосвідчену і зелену", стверджуючи, що до фатальної події на знімальному майданчику відбулися щонайменше два випадкові постріли.

Слідчі задокументували, що Гутьєррес-Рід розклала три пістолети у візку за межами місця знімань. Голлс схопив один із них і приніс Болдвіну, крикнувши: "Холодний пістолет". Цим висловом він подав акторам і команді сигнал про те, що з пістолета можна стріляти, йдеться в ордері на обшук.

Через кілька секунд, знімаючи сцену в церкві в стилі Старого Заходу, Болдвін, мабуть, націлився на камеру і натиснув на спусковий гачок, випадково вбивши Галину Гатчинс, коли вона знімала його, і поранивши режисера Джоела Соузу, який стояв позаду операторки.

Як пише DailyMail.com, Болдвін вистрілив з вінтажного револьвера Colt.

За деякими даними, під час роботи над фільмом "Старий шлях" з Ніколасом Кейджем, де Гутьєррес-Рід дебютувала як очільниця відділу вогнепальної зброї, вона зарядила зброю просто на землі і передала її 11-річній акторці без проведення належної перевірки. У зв'язку із цим знімання призупинили, поки дівчина двічі не перевірила пістолет.

Зброярка раніше розповідала у ЗМІ, що не вміла заряджати зброю холостими набоями, тож це було для неї "найстрашнішою" справою. "Щоб подолати страх, вона звернулася по допомогу до свого батька, легендарного зброяра Телля Ріда", - йдеться у матеріалі.

Як повідомлялося, в американському штаті Нью-Мексико у четвер, 21 жовтня, під час знімань фільму в жанрі вестерн "Іржа" на ранчо Bonanza Creek Ranch у Санта-Фе актор Алек Болдвін випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс з реквізитної зброї. 

В інциденті також постраждав режисер Джоел Соуза, який перебував за спиною українки. Його госпіталізували із пораненням у плече, однак незабаром виписали з лікарні.

Про те, що зброя заряджена бойовим патроном, Болдвін не мав і гадки. Реквізит йому до рук потрапив від асистента режисера. Той був переконаний, що пістолет безпечний. Утім, ще до асистента його мав перевірити фахівець зі зброї. 

Обставини події розслідують правоохоронці, жодних звинувачень поки пред'явлено не було.

Вбита Галина Гатчинс родом з України. Вона з родини військових, тому народилася за Полярним колом, а виросла в Києві. Операторка закінчила Київський національний університет за спеціальністю "Міжнародна журналістика" та працювала журналісткою-розслідувачкою. Пізніше Галина переїхала до США і в 2015 році закінчила Американський інститут кіно, почавши працювати над фільмами. У неї залишився чоловік Метью і дев'ятирічний син.

Новини світу: американські копи з'ясували, хто передав Алеку Болдвіну заряджену зброю

Новини світу: американські копи з'ясували, хто передав Алеку Болдвіну заряджену зброю

Повʼязані теми:

Наступна публікація