Зірку Голівуду Ешлі Джадд вразили та надихнули українські жінки

Зірку Голівуду Ешлі Джадд вразили та надихнули українські жінки

Фото: facebook.com/max.seleznov

Ешлі Джадд завершила візит на Донбас.

Голлівудські зірки одна за одною відвідують Донбас. Своїми враженнями від поїздки в ексклюзивному інтерв'ю поділилась актриса Ешлі Джадд, яка в ролі посла доброї волі ООН відвідала Слов'янськ, Краматорськ та Святогірськ, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Голлівудська акторка, що знялася майже в чотирьох десятках фільмів і є володаркою шести премій за найкращу жіночу роль, прогулялася босоніж по українській землі і зазирнула в очі війни на Донбасі.

Свій перший візит в Україну 48-річна Ешлі Джадд присвячує проблемі насилля над жінками у зоні військового конфлікту. Вже третій місяць вона – посол доброї волі Фонда народонаселення ООН.

"Я бачила зруйновані лікарні, дитячі заклади – це проти всіх правил! Переселенці мешкають у скрутних умовах, часто не мають елементарних речей для існування, їхне житло – без світла та води. Але вони не втрачають оптимізму! Я вражена!", - зізналася акторка.

Ешлі Джадд поділилась своїми враженнями від візиту до України

Ешлі Джадд поділилась своїми враженнями від візиту до України

Три дні вона гостювала у містах, які ледве оговталися після окупації і стали тимчасовим місцем проживання для тисяч переселенців з території, де досі йде війна. Американка зустрілася з десятками жінок, які втікали від снарядів, втратили будинки і близьких, але не здаються і продовжують жити і ростити дітей.

В Україну Джадд приїхала з допомогою для лікарні. Ці медичні набори розраховані на 20 тисяч пологів. "Вагітність та пологи не можуть узяти відпустку на час війни. Кількість пологів у містах, де живуть переселенки, виросла в рази. Але кількість недоношених діточок зросла вдвічі – до цього призводять стреси. Ми хочемо допомогти цим жінкам і лікарям, щоби вони могли надавати якісні послуги", - пояснила акторка.

За статистикою, кожна п'ята жінка в Україні переживає фізичне чи моральне насилля. Ешлі закликає не терпіти це мовчки. "Я сьогодні плакала, бо мені треба вже їхати і залишати цих людей. Хочу сказати – в Україні дуже сильні жінки. Вони мене неймовірно надихнули", - зізналася вона.

Як повідомлялося, Джадд стала вже другою зірковою гостею Краматорська після Орландо Блума. Актриса залюбки фотографувалася та ходила босоніж.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація