Знаменитій співачці Шаде 60: The Sweetest Taboo та інші відомі пісні зірки

Знаменитій співачці Шаде 60: The Sweetest Taboo та інші відомі пісні зірки

Виконавиця святкує ювілей.

Сьогодні, 16 січня, свій ювілей святкує знаменита британська співачка нігерійського походження Sade. Виконавиці виповнилося 60 років. З нагоди урочистої події сайт ТСН.ua пропонує читачам згадати найвідоміші пісні артистки, а також деякі цікаві факти з її біографії.

Справжнє ім'я Шаде - Хелен Фолашаде Аду. Вона народилася у родині нігерійського викладача економіки та англійської медсестри.

У дитинстві Шаде часто дражнили. Спочатку у Нігерії – звідки родом батько співачки. Там її вважали надто "білою" порівняно з місцевими дітьми. А у Англії, куди згодом Шаде переїхала, її називали "ніггером".

Шаде мріяла стати модельєром. 1977 року вона приїхала до Лондона, де з легкістю поступила на курс дизайну до Художнього коледжу Св. Мартіна. Здобувши вищу освіту, Шаде разом з подругою відкрила невелике модельне ательє з пошиття чоловічого одягу.

Поява гурту Sade. 1982 року Шаде працювала на бек-вокалі британского гурту Pride. Разом з учасниками колективу Шаде вирішила створити окремий гурт. Його назвали на честь єдиної вокалістки у ньому – Sade.

Шаде не любить надмірної уваги. Співачка не раз зізнавалася, що почувається некомфортно через свою славу. Зірка рідко дає інтерв'ю, не часто з'являється на світських заходах. Так само особисте життя знаменитість не афішує.

За час кар'єри Шаде випустила шість альбомів, останній - Soldier of Love - побачив світ 2010 року.

Найвідоміші пісні Sade

No Ordinary Love

Smooth Operator

The Sweetest Taboo

King Of Sorrow

Paradise

Нагадаємо, також сьогодні виповнюється 35 років з моменту, як король поп-музики Майкл Джексон отримав одразу вісім статуеток за свій альбом Thriller.

Повʼязані теми:

Наступна публікація