Знімання "Слуги народу" завершилися емоційною сценою на Майдані Незалежності в Києві

Знімання "Слуги народу" завершилися емоційною сценою на Майдані Незалежності в Києві

Фото: Прес-служба студії "Квартал 95"

Другий сезон серіалу стартує в ефірі "1+1" вже 23-го жовтня.

У Києві завершилися знімання другого сезону "Слуги народу". Друга частина серіалу буде називатися "Слуга народу. Від любові до імпічменту" і вийде в ефір "1+1" вже через два тижні.

Знімання другого сезону тривали 60 знімальних змін – стартували другого червня на Печерських пагорбах, а завершилися в ніч проти 29-те вересня сценою на Майдані Незалежності.

Під час знімань останньої сцени у багатьох акторів (а був задіяний майже увесь акторський склад студії "Квартал 95") були сльози на очах. За сценарієм, герої зберуться біля пам'ятника засновникам Києва, у самому серці міста. Фінальна сцена знімалася практично без слів, драматизм того, що відбувається передавався емоціями акторів. Тишу раптово перерве телефонний дзвінок президента.

Знімання другого сезону "Слуги народу" / Фото: Прес-служба студії "Квартал 95"

Випадкові перехожі, які виявилися свідками знімань, щільно обступали групу, аби поближче побачити своїх кумирів. І, до речі, актори, не дивлячись на свою зайнятість, активно роздавали автографи і робили селфі. Найбільший ажіотаж викликав Володимир Зеленський.

"У цьому сезоні, на відміну від попереднього, я буду робити в кадрі багато чого екстремального – бігати, стрибати, пірнати, висіти, ганятися за кимось", - розповів виконавець ролі президента Голобородька.

Знімання другого сезону "Слуги народу" / Фото: Прес-служба студії "Квартал 95"

Нагадаємо, повнометражний фільм "Слуга народу", що вийшов на великі екрани в минулому році, складає лише третю частину 24-серійного серіалу, і, за словами одного з сценаристів, Юрія Микуленка, в історії з'явиться багато нових персонажів. Так, наприклад, під час перевиборів в гонці за президентське крісло зіткнуться знайомі багатьом українцям представники політичного бомонду, проте, прямих натяків на реальних людей все-таки не буде.

Знімання другого сезону "Слуги народу" / Фото: Прес-служба студії "Квартал 95"

Останній знімальний день проекту запам'ятався ще й тим, що під час робочого дня режисер Олексій Кірющенко дізнався, що вперше став дідусем – його донька Дарина народила йому онуку Василину. Але відзначити цю радісну подію, як і закінчення тривалого знімального процесу, група змогла тільки наступного дня – крайня зміна завершилася о другій годині ночі, коли температура на вулиці становила всього п'ять градусів тепла.

"У мене робота ще не закінчена – попереду кропіткий монтаж, – зізнався після знімань режисер Олексій Кірющенко. – Тривалість однієї серії у нас становить близько 25 хвилин, а матеріалу для неї ми відзняли у кілька разів більше, ніж потрібно. Тепер будемо переглядати і різати по-живому".

Знімання другого сезону "Слуги народу" / Фото: Прес-служба студії "Квартал 95"

Також однією з фішок другого сезону буде пересувний передвиборчий штаб-автобус, який їздив близько тижня по місту. За словами художника-постановника Вадима Шинкарьова, на створення пересувного передвиборчого штабу пішло близько місяця.

"Спочатку ми думали робити більш сучасний автобус, оснащений всередині всілякими гаджетами, але режисер сказав, що це не буде відповідати сценарію, адже наші герої не мають у своєму розпорядженні великого бюджету, тому він повинен виглядати всередині гарно, затишно, але бідненько. В результаті частину меблів і реквізит ми брали в оренду, а деякі екземпляри знайшли на блошиному ринку", - розповів він.

Стосовно локацій, у нових серіях глядачі побачать знамениті й популярні серед туристів місця, наприклад, Лавру, Мамаєву Слободу, Парк "Київська Русь", Межигір'я.

Що чекає на президента Голобородька в новому політичному сезоні, стане відомо вже 23-го жовтня, о 21:00, коли в ефірі "1+1" відбудеться всеукраїнська прем'єра "Слуги народу. Від любові до імпічменту".

Повʼязані теми:

Наступна публікація