1,8 млрд грн бюджетних коштів вже витратила Україна на боротьбу з поширенням коронавірусу

1,8 млрд грн бюджетних коштів вже витратила Україна на боротьбу з поширенням коронавірусу

Фото: Associated Press

Загальна сума зареєстрованих бюджетних зобов’язань становить 2 398 млн грн.

На боротьбу з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 вже витрачено понад 1,8 млрд грн бюджетних коштів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

У відомстві уточнили, що вони проводять постійний моніторинг бюджетних видатків на придбання розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів товарів, необхідних для здійснення заходів із боротьби з коронавірусом.

За даними Держказначейства, з 1 березня до 29 квітня 2020 року включно, за рахунок бюджетів усіх рівнів здійснено платежів на суму 1,8 млрд грн, в тому числі 455 млн грн коштів держбюджету та 1 349 млн грн коштів місцевих бюджетів.

За даними пресслужби, найбільші витрати були на перевезення хворих, а також медиків і персоналу, а ще обробку приміщень.  

Загальна сума зареєстрованих бюджетних зобов’язань за всіма закупівлями товарів і послуг для боротьби з COVID-19 становить 2 398 млн грн (512 млн грн - державний бюджет, 1 886 млн грн – місцеві бюджети).

Як відомо, у квітні було створено Фонд боротьби з коронавірусом на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його скасування. Загальна сума фонду становить 64,7 млрд грн.

Нагадаємо, від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація