Значущість європейської цивілізації та стабільність. Усе про головну валюту ЄС в одній інфографіці

Значущість європейської цивілізації та стабільність. Усе про головну валюту ЄС в одній інфографіці

Фото: УНІАН

Офіційна валюта Єврозони відзначає свій ювілей.

20 років тому, 1 січня 1999 року,  11 країн європейського Економічного і валютного союзу ввели єдину валюту євро та почали використовувати її для безготівкових розрахунків. А вже три роки потому валюта з'явилася у готівці. 

Сьогодні євро користуються понад 340 мільйонів громадян. Загалом у готівковому обігу перебуває 951 мільйон євро.

Усе про другу за популярністю після долара міжнародну валюту дивіться у нашій інфографіці. 

Фото: tsn.ua

Нагадаємо, перед новорічними святами євро та долар здорожчали. Так, наприклад, долар піднявся у вартості на 19 копійок, а євро на 13. Станом на 28 грудня Національний банк визначив офіційний курс долара на рівні 27,45 грн, а євро - 31, 23 грн. 

Україною шириться новітня електронна валюта

Україною шириться новітня електронна валюта

Нагадаємо, 23 червня 2016 року у Великій Британії відбувся референдум щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу. "За" проголосувало 51,9% осіб, проти – 48,1%. За попередніми домовленостями,  процес визходу мав завершитися 29 березня. 12 березня 27 країн ЄС схвалили на саміті відстрочку Brexit на підставі двох можливих сценаріїв: до 12 квітня або до 22 травня.

Останній мав би відбутися за умови, що запропонована прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей угода про вихід буде підтримана парламентом. 29 березня парламент Великої Британії її відхилив. Наразі Британія має залишити блок до 12 квітня.  

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади глави уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем в листопаді. 

Як відбувається вихід Великої Британії зі складу ЄС - дивіться в інтерактивній інфографіці. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація