4 останні економічні новини: гривня різко обвалилася, а в травні буде аж два тижні вихідних

4 останні економічні новини: гривня різко обвалилася, а в травні буде аж два тижні вихідних

У травні українці святкуватимуть та відпочиватимуть аж два тижні / Фото: gryntour.lviv.ua

За останній місяць здорожчали майже всі продукти.

Відсьогодні, 21 квітня, різко обвалилася гривня. В офіційних курсах валют Нацбанку долар США і євро здорожчали на гривню і більше.

Про ці та інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив такі курси валют. За добу долар та євро знецінились в середньому на гривню. Один долар тепер коштує 22,25 грн (учора був по 21,05 грн). Євро – 23,86 грн (учора – 22,77). А от на "чорному" ринку курс підвищився в межах 20 копійок. Там за один долар просять від 22,78 грн. Євро ж коштує від 24,40 грн.

ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО

Ціни на бензин не змінилися. Cередня вартість одного літра бензину А-95 по Україні становить 21,70 грн. Найвища ціна пального цієї марки – 23,89. Найнижча - 19 із половиною гривень. Дизельне пальне в середньому коштує 20,49 грн. А от газ продовжує дешевшати і тепер один літр коштує 8,84 грн.

ДОРОЖЧАЮТЬ ПРОДУКТИ

За останній місяць здорожчали майже всі продукти. Так, додало в ціні м'ясо - яловичина, свинина і птиця. У середньому на 3 грн за кілограм здорожчали ковбаси. На 4 грн – вершкове масло. На 5 грн - борошно. Найбільше зросла ціна на макаронні вироби – до 8,4 грн за кілограм. Також підняли ціни виробники соняшникової олії, молочних виробів, соків та алкоголю. Такі дані навела Державна служба статистики України. Нагадаємо, виробники підвищили закупівельні ціни майже на всі категорії продуктів, тож дешевшати вони, вірогідно, не будуть.

ДВА ТИЖНІ ВИХІДНИХ

У травні українці будуть відпочивати майже два тижні. Вихідні будуть від 1 до 4 травня з нагоди травневих свят. Від 9 до 11 травня українці відзначатимуть День пам'яті та примирення і День Перемоги. Завдяки тому, що більшість свят у цьому місяці припадають на вихідні, загалом у травні будемо відпочивати 13 днів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація